N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'21: Gulbių ežeras
Bolshoi Ballet'21: Swan Lake (2022)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2021/2022)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2022-03-06
Trukmė: 2h 35 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Gerbiamieji mūsų žiūrovai,

Rusijai agresyviai užpuolus laisvą ir suverenią Ukrainą kino centrai „Forum Cinemas“ nutraukia visų rūšių kūrinių iš agresoriaus šalies rodymą savo ekranuose.

Šiuo sprendimu nerodysime nei kino filmų, nei tiesioginių baleto transliacijų iš Maskvos didžiojo teatro – „Gulbių ežeras“ (kovo 6d.) ir „Faraono duktė“ (gegužės 1 d.).

Už bilietus sumokėtus pinigus Jūs galite susigrąžinti kino centrų „Forum Cinemas“ kino kasose arba internetu https://www.forumcinemas.lt/About/grazinimas/

Linkime Jums Taikos, Ramybės ir kviečiame Jus į kitus mūsų suplanuotus repertuarinius kino seansus, renginius ir į tiesiogines Metropolitan Operos transliacijas. Daugiau informacijos: https://www.forumcinemas.lt/events/met-opera/


Gulbių ežeras (Swan Lake) – Piotras Čaikovskis (Pyotr Tchaikovsky)

Karališkuosiuose rūmuose – puota. Gausybė žmonių susirinko pasveikinti jaunąjį princą Zygfridą su gimtadieniu. Karaliaus įsaku, princas įšventinamas į riterius ir būtent puotos metu turi pasirinkti sau būsimą žmoną. Daugybė jaunų merginų siekia princo dėmesio, tačiau Zygfrido širdies nė viena jų nesuvirpina. Norėdamas įkvėpti šviežio oro, princas pabėga iš rūmų ir leidžiasi klajoti po apylinkes.

Žvaigždžių šviesa jį atveda prie paslaptingo ežero. Jo pakrantėje Zygfridas pamato pulkelį gulbių, kurios tiesiog vaikino akyse pavirsta nuostabaus grožio merginomis. Gražiausioji iš jų – princesė Odetė. Balta gulbė dieną, žmogus – naktį, užkeiktoji princesė laukia tikrosios meilės, kuri galėtų panaikinti kerus ir leistų jai likti žmogumi. Pakerėtas jos grožio, Zygfridas supranta, kad nei viena iš rūmuose likusių merginų jo žmona tikrai netaps. Tačiau galimai Odetės laimei kelią užkerta piktasis raganius Rotbartas. Jis pasistengia, kad Zygfridas įsimylėtų jo dukrą Odilę – juodąją gulbę, atrodančią kaip tikra Odetės dvynė. Žiaurus jo planas suveikia. Išduota tikrosios meilės, Odetė pasmerkta visam laikui likti gulbe, o savo klaidą supratęs Zygfridas neatlaiko širdgėlos ir skausmo.

Klasikinio baleto šedevras „Gulbių ežeras“ laikomas vienu gražiausių tiek Rusijos, tiek pasaulio baletų. Nors pirmasis jo pastatymas 1877-aisiais nebuvo sėkmingas, „Gulbių ežeras“ milžiniško pasisekimo sulaukė 1895 m., kuomet jį atgaivino Marius Petipa. Tiesa, Sovietų Sąjungos cenzoriai buvo pakeitę spektaklio pabaigą: vietoje tragiškos atomazgos „Gulbių ežeras“ privalėjo baigtis pompastiškomis Odetės ir Zygfrido vedybomis. Tikroji, istorinė baleto pabaiga buvo sugrąžinta tik 2001-aisiais metais.

Įrašas iš Maskvos Didžiojo teatro.

Muzika: Piotras Čaikovskis;

Choreografija: Jurijus Grigorovičius.

Trukmė: 2 valandos 35 minutės

DĖMESIO! Respiratorių dėvėjimas kino salėse yra PRIVALOMAS (nuo 6 m. amžiaus) viso seanso seanso metu, išskyrus geriant ir (arba) valgant, užkandžiaujant.