N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'21: Spartakas
Bolshoi Ballet'21: Spartacus (2021)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2021/2022)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2021-11-21
Trukmė: 2h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Spartakas (Spartacus) – Aramas Chačaturianas (Aram Khachaturyan)

Romos konsulas Krasas sugrįžta į gimtąjį miestą iš savo paskutinio sėkmingo žygio. Tarp jo belaisvių yra Trakijos karalius Spartakas ir jo žmona Frygija. Gražuolė Frygija papildo Kraso haremą, o Spartakas priverčiamas tapti gladiatoriumi. Vienos kovos metu Spartakas privalo nužudyti savo gerą draugą. Tai tampa paskutiniu lašu išdidaus valdovo kantrybės taurėje. Spartakas sukursto savo likimo draugus sukilti prieš pavergėjus. Grupei gladiatorių pavyksta pasprukti. Dar daugiau – jie sugeba išlaisvinti dalį haremo vergių, tarp kurių yra ir Frygija. Išsiilgę sutuoktiniai puola vienas kitam į glėbį.

Kraso haremo valdytoja Aegina negali susitaikyti su tuo, kad iš jos pavogtos gražiausios merginos. Sekdama gladiatorių paliktais pėdsakais, moteris netrukus aptinka pavojaus nenujaučiančio Spartako stovyklavietę. Grįžusi į Romą, ji sukursto Krasą paskui pabėgėlius pasiųsti ištisą armiją. Romos kariai netrukus pasiveja ir užklumpa nepasiruošusį Spartaką. Trakijos valdovas krenta nelygioje kovoje. Buvę gladiatoriai laidoja savo vadą, o gražuolė Frygija aprauda amžiams prarastą meilę.

Vieną žinomiausių savo kūrinių – baletą „Spartakas“ – Aramas Chačaturianas sukūrė šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Pirmą kartą spektaklis buvo pastatytas tuometiniame Leningrade 1956-aisiais. Po poros metų įvyko ir premjera Maskvos Didžiajame teatre. Vis tik didžiausio pasisekimo ir šlovės spektaklis sulaukė dar po dešimties metų, kuomet Jurijus Grigorovičius atnaujino „Spartako“ choreografiją. Būtent ši „Spartako“ versija tapo geriausiai žinoma visame pasaulyje ir vienu sėkmingiausių Maskvos Didžiojo teatro baleto pastatymų.

Įrašas iš Maskvos Didžiojo teatro.

Muzika: Aramas Chačaturianas

Choreografija: Jurijus Grigorovičius

Trukmė: 2 valandos 50 minučių.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.