N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Sinefilija
Sinefilija (2021)
Žanras: Komedija
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Režisierius: Algimantas Puipa
Kino teatruose nuo: 2021-12-03
Trukmė: 1h 51 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Po dviejų metų pertraukos į didžiuosius kino ekranus grįžta vienas žinomiausių režisierių Lietuvoje – Algimantas Puipa. Šį kartą išvysime visai kitokį režisieriaus braižą – jaunatvišką, provokuojantį, ekstremalų, kupiną aštrių dialogų, humoro ir netikėtų situacijų. „Į šį filmą sudėjau visą savo 40 – ties metų darbo patirtį“, – prisipažįsta kino kūrėjas ir gruodžio 3 dieną žiūrovams pristato ilgai lauktą juodąją komediją – „Sinefilija“. Pasitelkęs rašytojo Tomo Šinkariuko apsakymus, režisierius kuria realistinį – siurrealistinį reginį ir su švelnia ironija demaskuoja kino iliuziją.

Intensyvaus veiksmo juodojo humoro komedija pasakos devynias tarpusavyje susijusias istorijas, kurių centre jaunas aktorius Rolandas (akt. Mantas Zemleckas), laviruojantis ties absurdo riba, į kurią vaikiną įtraukia netikėtos pažintys. Atsitiktinis susitikimas su „pačiuožusiais“ Teodoru (akt. Lukas Malinauskas) ir Gabija (akt. Inesa Marcinkevičiūtė) įsuka Rolandą į „stogą raunančių“ įvykių sūkurį, iš kurių išeiti nebeįmanoma.

Į „bomžyną“ primenantį Rolando kambarį, pasibeldžia Teodoras su 5 tūkstančių eurų vertės pasiūlymu. Įvykdžius beprotišką Teodoro sumanymą Rolui atitenka ne tik „babkės“, bet ir bonusas – katinas, vogtas automobilis, filmavimo kamera ir ginklas, su kuriuo norisi nusišaut! Juk ne kasdien tenka vykdyti tokio mąsto „crazy“ užduotis! Lyg to būtų mažai, netrukus Rolas nepagrįstai apkaltinamas jaunos merginos Sesilijos (akt. Fausta Semionovaitė) išprievartavimu. Vaikinas tvirtai įsitikinęs, kad čia nagus bus prikišusi kambario šeimininkė - šliundra Lora (akt. Jūratė Onaitytė), o gal net ir visi „šizovi“ namo kaimynai. Tuo tarpu tikrąją Rolando širdies draugę – aktorę Izabelę (akt. Vesta Šumilovaitė – Tertelienė) neaiškia kryptimi išsiveža maniakas taksistas (akt. Aleksas Kazanavičius).

Naujausioje kino juostoje išvysime ne tik jaunus ir perspektyvius aktorius - Mantą Zemlecką, Vestą Šumilovaitę-Tertelienę, Luką Malinauską, bet ir puikiai visiems pažįstamas kino žvaigždes: Jūratę Onaitytę, Juozą Budraitį, Aleksą Kazanavičių, Valentiną Masalskį, Vytautą Anužį, Kostą Smoriginą, Vytautą Kaniušonį ir kt.

Nuolatinis veiksmas, absurdiški įvykiai, „kalba be cenzūros“, beprotiški ir spalvingi personažai padovanos didžiulę humoro dozę visiems gero lietuviško filmo pasiilgusiems žiūrovams.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierius: Algimantas Puipa

Scenarijus: Algimantas Puipa

Vaidina: Juozas Budraitis („Niekas nenorėjo mirti“, „Sodybų tuštėjimo metas“), Lukas Malinauskas („Šventasis“), Mantas Zemleckas („Pelėdų kalnas“), Vesta Šumilovaitė – Tertelienė („(Ne) Eilinė moters istorija“), Jūratė Onaitytė („Moteris ir keturi jos vyrai", „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“), Valentinas Masalskis („Dievų miškas“), Aleksas Kazanavičius („Nuodėmės užkalbėjimas“, „Pelėdų kalnas“, „Izaokas“, „Nova Lituania“), Vytautas Anužis („Diringas“), Kostas Smoriginas („Bilietas iki Tadž Machalo“, „Elzė iš Gilijos“), Vytautas Kaniušonis („Lošėjas“, „Lietuviški svingeriai“) ir kt.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.