N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Helovinas žudo
Halloween Kills (2021)
Žanras: Siaubo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Dukine Film Distribution, UAB
Vaidina: Jamie Lee Curtis
Kino teatruose nuo: 2021-10-22
Trukmė: 1h 46 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Egzistuoja tik keletas franšizių, kurios yra tokios mėgstamos kaip „Helovinas“. 1978 metais kino teatrų ekranuose pasirodęs John Carpenter originalus siaubo filmas kino gerbėjus supažindino su paslaptingu ir, atrodytų, nepažeidžiamu maniaku Maiklu Majersu bei jo persekiojama mergina Laurie Strode (akt. Jamie Lee Curtis).

2018 m. režisierius David Gordon Green prieš keturis dešimtmečius sukurtai franšizei įkvėpė naują gyvybę, kai pristatė geriausią serijinio žudiko po originalo tęsinį, tiesiog pavadintą tuo pačiu pavadinimu – „Helovinas“.

Dabar D. G. Green sugrįžta į 12-ąją serijos dalį su siaubo trileriu „Helovinas žudo“, tiesioginiu 2018-ųjų filmo tęsiniu, kuriame praėjus vos kelioms minutėms po to, kai Laurie Strode (akt. Jamie Lee Curtis), jos dukra Karen (akt. Judy Greer) ir anūkė Allyson (Andi Matichak) paliko kaukėtą pabaisą Maiklą Majersą įkalintą narve sudegti Laurie namo rūsyje.

Tuo tarpu Laurie, skubiai gabenama į ligoninę su gyvybei pavojingais sužalojimais, tiki, kad pagaliau nužudė ją visą gyvenimą persekiojusį kankintoją. Tačiau Maiklui pavyksta išsilaisvinti iš Laurie spąstų ir jis atnaujina savo ritualinį kraujo praliejimą.

Tuomet Laurie, kovodama su skausmu ir ruošdamasi apsiginti nuo maniako, įkvepia visą miestą pakilti kartu prieš nesulaikomą pabaisą. Visų trijų kartų Strode šeimos moterys prisijungia prie grupės, išgyvenusios ankstesnius Maiklo siautėjimus, ir nusprendžia perimti reikalus į savo rankas, sudarydamos budrią komandą, kuri ketina kartą ir visiems laikams sumedžioti Maiklą.

Blogis mirs šiąnakt.

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: David Gordon Green („Helovinas“, „Džo“, „Dar stipresnis“)

Vaidina: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Anthony Michael Hall, Will Patton, Kyle Richards, Thomas Mann, Nick Castle, Robert Longstreet, Dylan Arnold, Charles Cyphers

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.