N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'21: Rigoletas
Opera'21: Rigoletto (2021)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas Lithuania OÜ Lietuvos filialas
Kino teatruose nuo: 2022-01-29
Trukmė: 3h 26 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Šaipydamasis iš visų ir visko, kuprotas kunigaikščio juokdarys Rigoletas įgyja pakankamai priešų, norinčių jį jei ne nužudyti, tai bent pamokyti. (Vienas iš jų – kilmingas miestietis Monteronė, už kandų Rigoleto liežuvį prakeikęs juokdarį.) Tačiau yra ir siūlančių Rigoletui savo pagalbą. Vienas iš jų – žudikas Sparafučilė, tačiau Rigoletas jo siūlomą pagalbą atmeta.

Juokdarys turi ir vieną didžiulę paslaptį: namie, paslėpęs nuo pasaulio, jis laiko uždaręs nuostabaus grožio dukterį Džildą. Vieną kartą bažnyčioje Džildą pastebi ir pats kunigaikštis. Iš karto įsimylėjęs, jis ima klausinėti aplinkinių, kas ji tokia. Išgirdęs, kad gražuolė yra jo kuproto juokdario meilužė, kunigaikštis nusprendžia pagrobti Džildą. Netrukus į rūmus atskuba ir dėl dukters pagrobimo įniršęs Rigoletas, prisiekiantis atkeršyti tiek Monteronei, tiek pačiam kunigaikščiui. Tačiau jis nežino, kad Džilda po susitikimo bažnyčioje taip pat įsimylėjo kunigaikštį.

Supratęs, kad Džildai jo namuose nebesaugu, jis liepia jai persirengti vyru ir ruoštis išvykimui iš miesto. Vykdydamas keršto planą, jis sumoka Sparafučilei, kad šis nužudytų kunigaikštį. Tuo tarpu Sparafučilės sesuo Madalena, kuriai kunigaikštis taip pat rodo dėmesį, perkalba brolį nužudyti ne jos simpatiją, o pirmą žmogų, kuris įžengs į smuklę, kurioje jie dabar yra. Tą pokalbį netyčia nugirdusi Džilda nutaria pasiaukoti žmogaus, kurį myli, nors šis ją ir išdavė su Madalena. Džilda žengia į smuklę ir jos širdį perveria durklas. Pamatęs mirštančią dukrą, Rigoletas prisimena Monteronės prakeiksmą ir supranta, kad jis išsipildė.

Dirigentas: Daniele Rustioni; Atlikėjai: Rosa Feola, Quinn Kelsey, Piotr Beczała, Andrea Mastroni, Varduhi Abrahamyan.

Trukmė: 3 valandos 26 minutės (2 pertraukos)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose, o kino salėje RESPIRATORIŲ dėvėjimas – PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.