N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'21: Užburtoji fleita
Opera'21: The Magic Flute (2021)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas Lithuania OÜ Lietuvos filialas
Kino teatruose nuo: 2021-12-11
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.

Mitinės šalies (librete užsimenama apie Egiptą) princą Taminą trys Nakties Karalienės tarnaitės išgelbsti nuo jį persekiojančios gyvatės. Parodę princui piktojo Sarastro pagrobtos Karalienės dukters Paminos portretą, tarnaitės paprašo princo pagalbos. Išgelbėti jos dukrą princo prašo ir pati Nakties Karalienė. Jau įsimylėjusio Tamino ilgai įtikinėti nereikia. Paėmęs iš tarnaičių stebuklingą fleitą, kuri apsaugos jį nuo pavojų kelionėje, princas kartu su ištikimu bičiuliu paukštininku Papagenu iškeliauja ieškoti Sarastro.

Tačiau piktojo burtininko rūmuose Taminas sužino, kad tikroji blogietė yra Nakties Karalienė, o Sarastras merginą saugo. Pamačiusi princą, Pamina jį taip pat įsimyli. Tuo tarpu į burtininko rūmus atkeliauja ir pati Nakties Karalienė, kuri liepia dukrai nužudyti Sarastrą, tačiau ši nesugeba pakelti rankos prieš savo sergėtoją. Nesulaukdama atsako į savo meilę iš tylos įžadus davusio Tamino, Pamina praranda viltį ir nori nusižudyti, tačiau ją išgelbsti trys dvasios, leidžiančios merginai pagaliau susitikti su mylimuoju. Sujaudintas jos jausmų, Taminas išpažįsta ir savo meilę. Savo antrą pusę – nuostabiąją Papageną – stebuklingų skudučių pagalba suranda ir Tamino bičiulis Papagenas. Visų keturių jaunuolių meilę dar kartą aptemdo Nakties Karalienė, kartu su savo tarnaitėmis puolanti į Sarastro rūmų ataką. Bendromis jėgomis antpuolį pavyksta atremti. Piktoji Nakties Karalienė ištremiama, o laimingi įsimylėjėliai Sarastro rūmuose švenčia ir aukština drąsą, išmintį bei meilę.

Dirigentas: James Levine; Atlikėjai: Matthew Polenzani, Ying Huang, Erika Miklósa, Nathan Gunn, René Pape.

Trukmė: 1 valanda 42 minutės.

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.