N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'21: Ugnis mano kauluose
Opera'21: Fire Shut Up in my Bones (2021)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas Lithuania OÜ Lietuvos filialas
Kino teatruose nuo: 2021-10-23
Trukmė: 2h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.

Unikalus įvykis 136 metų Metropoliteno operos istorijoje: legendinėje Niujorko Brodvėjaus scenoje pirmą kartą bus rodoma opera, sukurta juodaodžio kompozitoriaus. 1962 m. gimęs Terencas Blanšaras yra pasaulyje pagarsėjęs džiazo trimitininkas ir kompozitorius. Perskaitęs 2014-aisiais išleistą „New York Times“ žurnalisto Charles‘o M. Blow autobiografiją, T. Blanšaras nusprendė jį sujaudinusią istoriją paversti muzika. Libretą operai parašė Holivudo aktorė, scenaristė ir režisierė Kasi Lemmons. Operos debiutas įvyko 2019 m. Sent Luiso miesto operos vasaros festivalyje.

Luizianos valstijoje 1970 m. gimęs ir augęs Charles‘as M. Blow neišvengė JAV pietuose iki šiol vis dar stipriai išsilaikiusio rasizmo apraiškų, tačiau tapo vienu iš tų juodaodžių paauglių, kurie, nepaisant visų sunkumų, sugeba atsispirti neigiamai įtakai, aplinkos spaudimui ir išsiveržia iš aplinkybių diktuojamo gyvenimo rėmų. O sunkumų vaikino gyvenime netrūko: be jau minėto rasizmo, Ch. M. Blow ilgai kentėjo ir dėl savo seksualinės orientacijos, tik 2014 m. viešai prisipažinęs esantis biseksualus. Nuoširdžią, atvirą ir sukrečiančią Ch. M. Blow autobiografiją kritikai yra išgyrę kaip „drąsią, paveikią“ ir „subtiliai galingą“ žmogaus istoriją. Jausminga ir gaivalinga T. Blanšaro muzika prideda papildomų spalvų šiai širdį veriančiai ir giliamintiškai jauno žmogaus gyvenimo kelionei. Prie operos kūrimo prisidėjo ir neseniai stulbinančios sėkmės Metropolitene sulaukusios operos „Porgis ir Besė“ režisierius James‘as Robinson‘as bei choreografė Camille A. Brown.

Dirigentas: Yannick Nézet-Séguin. Atlikėjai: Angel Blue, Latonia Moore, Will Liverman.

Trukmė: 2 valandos 55 minutės (1 pertrauka).

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.