N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Blumų šeimos istorija
Penguin Bloom (2021)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV, Australija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Vaidina: Naomi Watts
Kino teatruose nuo: 2021-10-22
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Šilta ir pozityvi vienos šeimos gyvenimo drama, kurioje apie 80 procentų yra nufilmuota su tikrais paukščiais, pasakoja tikrais faktais paremtą istoriją apie Samantą Blumę, atletišką jauną mamą, kuri dėl neįprastos nelaimės tampa paralyžiuota. Reabilitacijos metu nusprendę pagelbėti sužeistam šarkos jaunikliui, kurį jie pavadina Pingvinu, Samanta ir jos šeima išmoksta kovoti su jos negalia ir iš naujo atranda sveiką ir gražų gyvenimą.

2013-aisiais metais Samanta Blum su vyru ir trimis mažamečiais sūnumis atostogavo Tailande, kai patyrė nelaimingą atsitikimą – ji atsirėmė į atsipalaidavusį balkono turėklą ir iš 6 metrų aukščio nukrito ant betoninio grindinio. Jai skilo kaukolė, plyšo plaučiai ir lūžo stuburas...

Dramoje „Blumų šeimos istorija“ įvykiai vystosi keletas mėnesių po avarijos: visi šeimos nariai stengiasi prisitaikyti prie pasikeitusio gyvenimo būdo. Samanta (akt. Naomi Watts), paralyžiuota nuo krūtinės iki kūno apačios, dabar įkalinta neįgaliųjų vežimėlyje, norėtų būti aktyvi bei nepriklausoma mama. Deja, dabar ji priversta pasikliauti kitais. Ji yra prislėgta ir pamažu atsiriboja nuo savo artimųjų, tačiau viskas pradeda keistis į gerąją pusę, kai į jos gyvenimą lemtingai įžengia sužeistas šarkos jauniklis, dėl savo išvaizdos pavadintas Pingvinu.

Ši tikra Blumų šeimos gyvenimo istorija pirmą kartą buvo užfiksuota socialiniame tinkle „Instagram“, kur Samantos vyras Kameronas, profesionalus fotografas, fotografavo Pingvino nuotykius ir tiesiog buvimą jų gyvenime. Tai galiausiai paskatino Kameroną Blumą 2016-aisiais išleisti memuarą „Pingvinas Blumas: keistas mažas paukštelis, kuris išsaugojo šeimą“, tapusį įkvėpimu dramai, šviesiai vaizduojančiai galingą ryšį tarp Samantos ir paukščio, ir pasakojančiai šeimos unikalią kelionę į kitokį gyvenimą – susitaikant su liga ir priimant ją į savo būtį.

Nepaisant visų kino žvaigždžių, tarp kurių yra tokie garsūs aktoriai, kaip Naomi Watts, Andrew Lincoln ar Jacki Weaver, naujoje dramoje „Blumų šeimos istorija“ visą žiūrovų dėmesį pavagia šarka, kuri, iš tiesų, yra laukinis neprijaukinamas paukštis, labiausiai už viską vertinantis laisvę. Toks yra ir šios moters gyvenimas: vidinė laisvė jai tampa išsilaisvinimu iš sužaloto kūno.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Glendyn Ivin („Verksmas“, „Saugus uostas“)

Vaidina: Naomi Watts, Griffin Murray-Johnson, Andrew Lincoln, Essi Murray-Johnson, Felix Cameron, Abe Clifford-Barr, Jacki Weaver, Leeanna Walsman, Gia Carides, Rachel House

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.