N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Oasis Knebworth 1996
Oasis Knebworth 1996 (2021)
Žanras: Filmas-koncertas
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Trafalgar Releasing
Kino teatruose nuo: 2021-09-23
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Didžiuosiuose kino ekranuose vienas įspūdingiausių grupės „Oasis“ pasirodymų – naujas filmas-koncertas „Oasis Nebvorte 1996“

Rugsėjo 23 dieną (ketvirtadienį) „Forum Cinemas“ kviečia muzikos mylėtojus į neeilinį renginį: legendinės britų grupės „Oasis“ koncertą. Visiškai naujas filmas-koncertas „Oasis Nebvorte 1996“ (Oasis Knebworth 1996) nukels žiūrovus į karštą vasarą prieš 25-erius metus, kuomet rugpjūčio 10 ir 11 dienomis Nebvorto parke susirinkę ketvirtis milijono žiūrovų tapo liudininkais ne tik vieno geriausių „Oasis“ pasirodymų, bet ir apskritai vieno įspūdingiausių muzikos įvykių per pastarąjį ketvirtį amžiaus.

1991-aisiais susikūrusi grupė „Oasis“ tapo vienu iš labiausiai atpažįstamų XX a. pabaigos Didžiosios Britanijos kultūrinių simbolių. Šalis tuo metu lėtai kopė iš dešimtmetį trukusio ekonominio nuosmukio ir legendinius bitlus primenantys vyrukai iš Mančesterio suteikė tautai taip reikalingą ir ieškotą viltį, kad viskas pamažu susitvarkys.

1996 m. „Oasis“ buvo savo šlovės viršūnėje. Tų metų vasarą paskelbus apie du koncertus Nebvorte, bilietai buvo iššluoti tą pačią dieną, o vėliau buvo apskaičiuota, kad bilietus bandė įsigyti daugiau nei milijonas 300 tūkstančių žmonių (2% Didžiosios Britanijos populiacijos). Laimingieji tikrai nenusivylė: „Oasis“ sugrojo visus didžiausius savo hitus („Wonderwall“, „Don’t Look Back In Anger“, „Champagne Supernova“ ir kt.) ir užmezgė ypatingą ryšį su parke susirinkusiais gerbėjais.

Būtent tą ypatingą ryšį prisimena ir naujajame filme-koncerte po 25-erių metų pakalbinti žmonės. Be koncerte dalyvavusių fanų, apie legendinius Nebvorto pasirodymus kalba ir patys grupės nariai bei koncertų organizatoriai. Tačiau pagrindiniu filmo-koncerto akcentu, be abejo, tampa tų dviejų koncertų Nebvorte vaizdai, kuriuose – ypatinga energija, užburianti atmosfera ir nepamirštama britų legendos „Oasis“ muzika.

1991 m. susikūrusi ir 2009-aisiais veiklą baigusi britų grupė „Oasis“ visame pasaulyje pardavė daugiau nei 75 milijonus albumų ir tapo viena sėkmingiausių visų laikų grupių. Didžiosios Britanijos topų viršūnėje pabuvojo aštuoni grupės albumai ir tiek pat singlų. Jungtinėse Valstijose trys „Oasis“ albumai gavo platininio albumo (milijonas kopijų) sertifikatą, o pati grupė pelnė daugybę muzikos apdovanojimų visame pasaulyje.

Visiškai naujas grupės „Oasis“ filmas-koncertas „Oasis Nebvorte 1996“ „Forum Cinemas“ didžiuosiuose ekranuose bus rodomas rugsėjo 23 dieną. Nepraleiskite progos dar kartą išgyventi britų legendos šlovės dienas bei pasinerti į užburiančios ir nepamirštamos muzikos sūkurį.

Filmas rodomas originalo (anglų) kalba.

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Spragėsiai ir gėrimai salėje LEIDŽIAMI, o kaukių dėvėjimas REKOMENDUOJAMAS.