N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pakeleivių karta
Voyagers (2021)
Žanras: Trileris, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2021-05-21
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nuo gegužės 21 dienos didžiuosius kino ekranus pasieks naujausias kultinio režisieriaus Neilo Burgerio futuristinis trileris - „Pakeleivių karta“. Milžiniško populiarumo sulaukusių filmų „Divergentė“ ir „Šalutinis efektas“ kūrėjas nukels mus į įspūdingą ateities pasaulį, kuriame civilizacija balansuoja ant išnykimo ribos. Žiūrovų laukia šokiruojanti ir laukinė kelionė į kosmosą.

Jie buvo sukurti ir užauginti mėgintuvėliuose specialiai šiai misijai. Jų biologiniai tėvai – pažangiausi pasaulio mokslininkai. Nuo šių žmonių priklauso žmonijos likimas. Į tolimąją planetą keliaujantys jaunuoliai lyg saitas tarp praeities ir ateities kartų. Kelionė truks 86-erius metus. Juos lydi tik vienas suaugęs asmuo.

Kosminiame laive trisdešimt jaunuolių sulaukia septyniolikos metų. Jie auginami visiškoje izoliacijoje, kad būtų prisitaikę išgyventi kosmose. Įgulos nariai labai protingi, tačiau visiškai bejausmiai. Kasdien jie priversti gerti vaistus, kurie slopina visas žmogiškas emocijas. Paveikti medikamentų jaunuoliai tampa besąlygiškai paklusnūs ir lengvai kontroliuojami.

Netikėtai žuvus vieninteliam jų prižiūrėtojui (akt. Kolinas Farelas), jaunuolių likimas tampa nevaldomas. Jie nebegeria vaistų ir į laisvę išsiveržia niekada anksčiau nepatirti jausmai ir norai - pajusti tai, ko niekada nejuto – meilę, aistrą, bet kartu su jais atsiskleidžia ir tamsioji jų pusė - pyktis, maištas ir valdžios troškimas. Ir jau darosi nebeaišku, ko bijoti labiau – to, kas laukia nežinomoje ateityje ar to, kas slypi jų pačių viduje?

Kvapą gniaužiantis mokslinės fantastikos trileris „Pakeleivių karta“ ir įspūdinga Kolino Farelo, Lily-Rose Depp, „Sostų karų“ žvaigždės Isaaco Hempstead Wrighto vaidyba, sukurs nepakartojamą, kupiną įtampos laiką didžiajame kino ekrane.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Neil Burger (“Divergentė”, ,,Šalutinis efektas”, “Iliuzionistas”)

Vaidina: Colin Farrell („Žiemos pasaka“, „Pašėlusi širdis“, „Įspėjantis pranešimas“, „Septyni psichopatai“ ir kt.), Isaac Hempstead Wright („Sostų karai“), Lily-Rose Depp („Laukiniai, „Planetariumas“), Tye Sheridan („Iksmenai. Tamsusis feniksas“), Fionn Whitehead ir kt.