N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP21: Blogio nėra
KP21: There Is No Evil (2020)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: Vokietija, Čekijos Respublika, Iranas
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2021-04-30
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Darya Moghbeli, Mahtab Servati, Mohammad Valizadegan, Mohammad Seddighimehr, Jila Shahi, Baran Rasoulof

Kur kasdien taip anksti keliasi pavyzdingas šeimos vyras Hešmatas? Puja negalėtų nieko nuskriausti, tačiau jam liepiama žudyti. Džavadas dar nežino, kad piršlybos bus ne vienintelė jo merginos gimtadienio staigmena. Nepraktikuojantis medikas Bahramas aiškina dukterėčiai, kodėl pasirinko gyventi atsiskyrėliškai. Keturios filmo istorijos ⎯ tai variacijos esminėmis filmo moralinės stiprybės ir mirties bausmės temomis. Svarstoma, kiek erdvės individo laisvei yra likę despotiškame režime. Filmas laimėjo „Auksinį lokį“ Berlyno kino festivalyje.

„Vos užčiuopiamais naratyviniais saitais susijusios istorijos Irano kino meistro Mohammado Rasoulofo filme yra negailestinga Irano politinio režimo kritika, taip pat tai plati žmogiškumo studija, kuri primena apie esminio egzistencinio klausimo, ką daryti – pasyviai, nuolankiai būti ar veikti, nepaisant prieštaringų aplinkybių, svarbą.“ (Aistė Račaitytė)

Kalba: Farsi

Subtitrai: lietuvių, anglų (tik FC Vingis)

Režisierius: Mohammad Rasoulof

Aktoriai: Ehsan Mirhosseini, Shaghayegh Shourian, Kaveh Ahangar, Alireza Zareparast, Salar Khamseh, Darya Moghbeli, Mahtab Servati, Mohammad Valizadegan, Mohammad Seddighimehr, Jila Shahi, Baran Rasoulof