N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Klajoklių žemė
Nomadland (2020)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-05-07
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Namai, ar tai tik žodis? O gal tai kažkas, ką nešiesi savyje?

Didžiojo nuosmukio metu viską praradusi, vieniša moteris leidžiasi į kelionę po Jungtinių Amerikos valstijų vakarus, gyvendama tarsi šių dienų klajoklė – savadarbiame namelyje ant ratų.

Po ekonominio mažo Nevados miestelio žlugimo, Fern (akt. Frances McDormand) susipakuoja savo mantą į furgoną ir leidžiasi į kelią, tyrinėdama gyvenimą už įprastos visuomenės ribų, kaip šiuolaikinis klajoklis. Trečiajame režisierės Chloé Zhao vaidybiniame filme vaidina tikri klajokliai - Linda, Svankė, Bobas – kaip Fern mentoriai ir bendražygiai, nukeliantys ten, kur niekada nebuvote, supažindina su nuostabiais žmonėmis, apie kuriuos mažai ar nieko nežinojote, ir palieka jus kupinus jausmų, kurių galbūt nejutote, bet džiaugiatės šia kelione ir joje pasikeitėte.

Vienas iš dalykų, kuriuos šiame gyvenime labiausiai mėgsta klajokliai, yra tai, kad nėra galutinio atsisveikinimo. Sutinki šimtus žmonių ir niekada neatsisveikini. Klajokliai tiesiog sako „pamatysiu tave kelyje“. Ir jie... kelionėje vis tiek kur nors susitinka. Net ir po mirties.

Filmas „Klajoklių žemė“ jau pelnė pagrindinius Kritikų simpatijų apdovanojimus, režisierė Chloe Zhao įėjo į „Auksinių gaublių“ istoriją – tapo pirmąja režisiere moterimi, laimėjusia šių apdovanojimų pagrindinį prizą už geriausią dramą, o 93-iosios Amerikos kino meno ir mokslo akademijos paskelbtose nominacijose ši drama pretenduoja net į šešias „Oskaro“ statulėles bei tapti geriausiu metų filmu.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Chloé Zhao („Arklių dresuotojas“, „Dainos, kurių mane išmokė broliai“, „Amžinieji“)

Vaidina: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Gay DeForest, Patricia Grier, Angela Reyes, Charlene Swankie, Tay Strathairn