N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Ugnis
Ogon (2020)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2021-04-30
Trukmė: 2h 12 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nuo balandžio 30 dienos kino teatruose ilgai lauktas, abejingų nepaliksiantis, naujausias filmų – „Ekipažas“, „T- 34“, „3 sekundės“ kūrėjų darbas – katastrofų trileris -„Ugnis“ apie sudėtingą, pasiaukojantį ir pavojingą ugniagesių darbą. Puikus režisieriaus Aleksejaus Nužnij ir ryškiausių kino žvaigždžių - Konstantino Chabenskio, Ivano Jankovskio, Stasijos Miloslavskajos, Viktoro Dobronravovo, Andrejaus Smoliakovo ir Irinos Gorbačiovos tandemas prikaustys žiūrovus prie didžiųjų ekranų ir neleis pamiršti išgyventų įvykių ilgam.

Šalyje ugnies siautėjimas pasiekia ekstremalų lygį. Tokio dydžio gaisrų dar niekada nebuvo. Dega milijonai hektarų miško, padėtis darosi nevaldoma. Šaliai gresia ekologinė katastrofa. Gaisrai kasdien pasiglemžia vis didesnius plotus. Dauguma gaisrų siaučia sunkiai pasiekiamose, miškingose teritorijose, kuriuose gyvena žmonės...

Priešgaisrinės apsaugos viršininkas Aleksejus (akt. Konstantinas Chabenskis) – tikras ugniagesių „dievas“ ir pasididžiavimas. Jis pripratęs kontroliuoti aplink save viską ir visus, tame tarpe ir savo dukrą Katią (akt.S.Miloslavskaja). O ši užmezga romaną su naujoku Romanu (akt. Ivanas Jankovskis). Aleksejui nepatinka nuolat besišypsantis, prie komfortabilaus gyvenimo pripratęs ir atsipūtęs vaikinas. Gesinti šio gaisro išsiruošia patyrusi profesionalų komanda, į kurią priimamas ir Romanas. Vien tik tam, kad išvydęs, koks sudėtingas yra šis darbas, jis grįžtų atgal prie savo senojo ramaus gyvenimo ir paliktų Katią ramybėje.

Atskridus į vietą, gaisrą pavyksta užgesinti, tačiau vietinių chuliganų grupuotė tyčia vėl padega mišką, kad atvažiavusieji „miestiečiai“ ugniagesiai turėtų, ką veikti, kol kaime linksmai švenčiamos vestuvės. Dėl šios kvailystės kyla siaubingas gaisras. Ugniagesių komandos užduotis – nedelsiant imtis priemonių ir evakuoti iš gaisro židiniu tapusios gyvenvietės visus žmones, tarp jų besilaukiančią merginą bei mažamečius vaikus. Svarbi kiekviena sekundė, tačiau per vėlu. Miškų apsuptas kaimas jau skendi liepsnose.

Beprotiškos įtampos kupina kino juosta „Ugnis“, privers išgyventi ir pajusti svilinantį ugnies pragarą. Ir tik atsidūręs beviltiškoje padėtyje suprasi, kas esi, ar gali pasiaukoti dėl kitų, eisi plonyte gyvybės ir mirties linija, išnaudosi net menkiausią šansą, kad žmogus, už kurį esi atsakingas, išliktų gyvas....

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Aleksej Nužnij

VAIDINA: Konstantinas Chabenskis („Metodas“, „Daktarė Liza“), Stasija Miloslavskaja („Strelcovas“, „Ant ašmenų“), Andrejus Smoliakovas („3 sekundės“), Viktoras Dobronravovas („T- 34“, „Strelcovas“), Ivanas Jankovskis („Nakties sergėtojai“)