N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Prancūzijos kronikos iš Liberčio, Kanzaso vakaro saulės
The French Dispatch of the Liberty, Kansas Evening Sun (2021)
Žanras: Komedija, drama, romantinis
Sukurta: JAV, Vokietija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2021-11-12
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Amerikiečių kino vunderkindas Wesas Andersonas priklauso tiems režisieriams, kurių darbus galima atpažinti iš karto. Jiems būdingas išradingumas, lyrizmas, sentimentali ironija ir neišsemiama režisieriaus vaizduotė nugula į spalvingiausias detales.

Naujausias Weso Andersono filmas yra istorijų rinkinys, tarsi meilės laiškas žurnalistams, nukeliantis į išgalvotą 20 amžiaus Prancūzijos miestelį: čia įsikūrusi amerikiečių laikraščio užsienio redakcija kuria žurnalą.

Amerikietis žurnalistas, atsidurdamas europietiškai komiškose ir groteskiškose situacijose, užsispyręs sieka parašyti savo tiesą: tai, ką jis mato ir girdi. Tai tarsi pasakojimas apie žmones, kurie siekia papasakoti pasauliui savo tiesą.

Weso Andersono filmuose apstu ryškių personažų, kurių gyvenimai ir veiksmai dažniausiai komiški, tačiau kupini nepaaiškinamo žavesio, be to režisierius mėgsta bendradarbiauti su pažįstamais veidais iš ankstesnių savo filmų – Frances McDormand, Tilda Swinton, Adrien Brody, Bill Murray, Owen Wilson, Willem Dafoe, Owen Wilson bei Jason Schwartzman.

Prie pastovios „Andersono gaujos“ šįkart prisijungia keletas naujų žvaigždžių, tarp jų Timothée Chalamet, Kate Winslet, Benicio Del Toro bei Elizabeth Moss.

Visi šio režisieriaus filmai tobuli iki paskutinės detalės, juos verta žiūrėti dar ir dar kartą, nes mėgaujantis vaizdais galima pamesti dialogą, o klausantis aktorių – nepastebėti gražiausių smulkmenų, jau nekalbant apie nuolat apdovanojimams nominuojamų garso takelių, kostiumų, filmo montažo..

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Wes Anderson („Viešbutis „Grand Budapest“, „Šaunusis ponas Lapinas“, „Mėnesienos karalystė“, „Tenenbaumai“, „Šunų sala“)

Vaidina: Frances McDormand, Tilda Swinton, Adrien Brody, Bill Murray, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jason Schwartzman, Timothée Chalamet, Kate Winslet, Benicio Del Toro, Elizabeth Moss

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.