N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Vaiduoklių medžiotojai: iš anapus
Ghostbusters: Afterlife (2021)
Žanras: Komedija, veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Jason Reitman
Kino teatruose nuo: 2021-11-19
Trukmė: 2h 04 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Pirmi du „Vaiduoklių medžiotojų“ filmai, pasirodę 1984 ir 1989 metais, tapo tikru kultūriniu fenomenu, mielai žiūrimu iki mūsų dienų. Po ne itin nusisekusio 2016 m. bandymo atgaivinti legendinių filmų seriją, buvo pradėta galvoti apie naują kūrinį – tiesioginį pirmųjų juostų tęsinį.

Naujojo filmo veiksmas vyksta praėjus 30-čiai metų nuo originaliųjų vaiduoklių medžiotojų šlovės dienų. Verčiama aplinkybių, vieniša motina (aktorė Carrie Coon) su dviem vaikais – Fibe ir Trevoru (Mckenna Grace ir Finn‘as Wolfhard‘as) persikelia gyventi į nedidelį miestelį Oklahomoje – į vaikų senelio Egono namus. Ko vaikai nežino – kad jų senelis Egonas Spengleris (jį pirmuosiuose filmuose vaidino 2014-aisiais miręs aktorius Harold‘as Ramis) yra vienas iš legendinių „Vaiduoklių medžiotojų“, kuriuos dabar žmonės visiškai užmiršę.

Belandžiodami naujuose namuose, Fibė su Trevoru vieną dieną aptinka senelio daiktus: keistų įrenginių, užrašų bei nežinomos paskirties aparatūros. Smalsūs paaugliai pamažu sužino vis daugiau detalių apie šlovingą, pavojingą ir be galo įdomią Egono Spenglerio praeitį. O kuomet naujųjų namų apylinkėse ima dėtis keisti antgamtiniai reiškiniai, Fibė ir Trevoras yra vieninteliai, galintys juos sustabdyti.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Jason Reitman

Scenaristas: Harold Ramis, Jason Reitman, Gil Kenan, Dan Aykroyd

Vaidina: Bill Murray, Paul Rudd, Finn Wolfhard, Carrie Coon, Mckenna Grace

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose yra PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.