N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
RC kino premjera: Liūtas karalius (dubliuotas)
RC premiere: Lion King, The (dubbed) (2019)
Žanras: Drama, animacija, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Režisierius: Jon Favreau
Kino teatruose nuo: 2019-07-18
Trukmė: 1h 58 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Vienas mylimiausių visų laikų šeimos filmų, tik pasirodęs iškart tapęs tikra sensacija, po 25m. pertraukos sugrįžta į kino teatrus kaip kompiuteriu sukurtas „vaidybinis“ filmo perdirbinys - nepaprasto grožio ir nuostabios muzikos apsuptyje pasakojama šeimos vertybių ir tikros draugystės istorija įspūdingame filme "Liūtas karalius".

Afrikos žvėrių valdovo liūto Mustafos sūnui Simbai nuo pat gimimo buvo skirta karaliaus dalia.

Tačiau niekšingasis Rėžis (Mustafos brolis ir tikras Simbos dėdė) turėjo kitų planų: jis pats svajojo užimti karaliau sostą! Pirmasis Rėžio bandymas atsikratyti Simbos nepavyko: į dramblių kapines nuklydusį liūtuką išgelbėjo tėtis.

Supratęs, kad Mustafa dėl sūnaus padarys bet ką, Rėžis įvilioja mažylį Simbą į naujus spąstus. Šįkart Rėžio planas pavyko: gelbėdamas sūnų, liūtas karalius žuvo.

Sukrėstas ir nuliūdęs Simba palieka namus, o sostą – pagaliau! – užima klastingasis Rėžis!

Po daugybės tremtyje patirtų nuotykių Simba sugrįš, kad susigrumtų su žiauriuoju dėde ir užimtų teisėtą vietą soste kaip žvėrių valdovas – liūtas karalius.

1994 m. kino teatruose pasirodęs animacinis filmas apie liūtuko Simbos gyvenimą ir nuotykius tapo tikra sensacija ir viena mylimiausių visų laikų pasakų. Tais pačiais metais „Liūtas karalius“ tapo žiūrimiausiu metų filmu. Juosta iki šiol išlaiko lyderės pozicijas kaip visų laikų populiariausias ranka (ne kompiuteriu) pieštas animacinis filmas.

„Liūtui karaliui“ priklauso ir dar vienas rekordas – namų filmo: visame pasaulyje parduota 47,5 milijono filmo kopijų DVD, Blu-ray ir VHS formatais (antroje vietoje esantis „Žuviukas Nemo“ atsilieka septyniais milijonais, o populiariausias vaidybinis filmas „Titanikas“ – 17 mln.).

Praėjus ketvirčiui amžiaus nuo originalo pasirodymo, į kino teatrus atkeliauja kompiuteriu sukurtas „vaidybinis“ filmo perdirbinys. Jau pirmasis filmo treileris aiškiai parodė, kad ir naujoji versija bus pasmerkta didžiuliam populiarumui: 2018 m. lapkričio 22 d. išleistas treileris per 24 valandas buvo peržiūrėtas net 224.6 mln. kartų.

Ši filmo versija bus rodoma 2D formatu, dubliuota lietuviškai ir be subtitrų.

Režisierius: Jon Favreau („Džiunglių knyga“, „Geležinis žmogus“, „Geležinis žmogus 2“, „Elfas“, „Šefas ant ratų“)

Lietuviškai dubliavo: Rėžis - Vytautas Rašimas, Simba - Tomas Žaibus, Pumba - Giedrius Arbačiauskas, Timonas - Nerijus Gadliauskas, Zazu - Sergejus Ivanovas, Mufasa - Saulius Bareikis, Rafikis - Darius Meškauskas, Nala - Marija Arutiunova, Kamaris - Dalius Skamarakas, Azizis - Julius Žalakevičius