N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Patvirtinta kopija
KP17: Certified Copy (2010)
Žanras: Retrospektyva: Abbasas Kiarostami
Sukurta: Prancūzija, Italija, Iranas, Belgija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 46 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

2010 m. Kanų festivalio aktorė Juliette Binoche ir pirmą kartą kine vaidinantis garsus britų operos baritonas Williamas Shimellis. Prancūzė antikvariato galerijos savininkė sutinka anglų rašytoją, kuris atvyko į Toskaną pristatyti savo knygos apie originalius meno kūrinius ir jų kopijas. Jiems apsilankius vienoje kavinių, jos savininkė palaiko vyrą ir moterį pora, ir tai jiems visai patinka. Prancūzė ir britas nuo intelektualių kalbų pereina prie užuominų apie vienas kito asmeniškas detales, išsinuomoja viešbučio kambarį, apie kurį abu kalba kaip apie vietą, kur praleido savo medaus mėnesį. Rašytojas vienu metu net garsiai pasvarsto: „Mes nebloga pora, tiesa?“ Taigi ar jie pora, ar tiesiog jos kopija?

„Intelektuali šeimos portreto dekonstrukcija, priversianti dirbti smegenis, įsijausti, ne tik stebėti. Jei įsijausite, su malonumu leisite sąmonei ir pasąmonei pasiblaškyti po metafizinius labirintus.“ (S. Lingevičiūtė)

Kalba: prancūzų, italų, anglų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Abbas Kiarostami

Scenarijaus autoriai: Abbas Kiarostami, Caroline Eliacheff

Aktoriai: Juliette Binoche, William Shimell, Jean-Claude Carrière, Agathe Natanson, Gianna Giachetti, Adrian Moore, Angelo Barbagallo