N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Tvin Pyksas: ugnie, sek paskui mane
KP17: Twin Peaks: Fire Walk with Me (1998)
Žanras: Retrospektyva: Davidas Lynchas
Sukurta: Jungtinės Valstijos, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 15 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Tai garsiam TV serialui jau pasibaigus pasirodęs jo priešistorę atskleidžiantis filmas. Pirmojoje dalyje pasakojama per jaunos merginos žmogžudystės tyrimą paslaptingai dingusio FTB agento istorija. Antroji dalis nukelia į Tvin Pyksą po vienerių metų, kur gyvena Laura Palmer – komplikuota mergina, tuo pat metu draugaujanti su dviem vyrais: maištinguoju Bobiu ir tyliu baikeriu Džeimsu. Ji kenčia nuo narkotikų priklausomybės ir sudėtingų santykių su šizofreniku tėvu. Filme vaizduojama savaitė prieš Lauros Palmer žmogžudystę, kuri motyvavo didžiąją dalį serialo „Tvin Pyksas“ veiksmo.

„Pagrindinė „Tvin Pykso“ muzikinė tema man yra 9-ojo dešimtmečio melodija. Išgirdus pirmuosius tonus visas kūnas pasineria į melancholišką būseną, kuri, nepaisant fantastinio serialo siužeto, man regis, užčiuopia to laikotarpio dvasią. O gal ryškesnis už realybę filmo prisiminimas klaidingai ją primeta? Davido Lyncho kinas, be jokios abejonės, yra haliucinacinis kinas, bet pirmiausia tai – neginčijama kino klasika.“ (A. Račaitytė)

Kalba: anglų

Subtitrai: lietuvių

Režisierius: David Lynch

Scenarijaus autoriai: David Lynch, Robert Engels

Aktoriai: Sheryl Lee, Ray Wise, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, David Bowie, Chris Isaak, Kiefer Sutherland, Jürgen Prochnow, Harry Dean Stanton, Kyle MacLachlan, Miguel Ferrer, Heather Graham