N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Sangailės vasara
Sangailės vasara (2015)
Žanras: Drama
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-08-19
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Apdovanotas už geriausią režisūrą prestižiniame „Sundance“ festivalyje, puikiai įvertintas Europoje ir pripažintas geriausiu Lietuvos filmu 2015 metų „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose, žaismingas ir nuoširdus pasakojimas nukels į svaigias vasaros dienas.

Septyniolikmetė Sangailė (aktorė Julija Steponaitytė) mėgaujasi paskutinėmis moksleivės vasaros atostogomis tėvų viloje ant ežero kranto. Uždaro būdo mergina svajoja pilotuoti akrobatinį lėktuvą, tačiau – likimo ironija – bijo aukščio. Sangailės gyvenimas ima keistis, kuomet ji aviacijos šventėje susipažįsta su Auste (akt. Aistė Diržiūtė) – gyvenimo džiaugsmu trykštančia savo bendraamže ir visiška priešingybe. Susidraugavę merginos viena kitai pamažu atskleis iki tol nepažintus požiūrius, pojūčius ir mintis. Austės dėka Sangailė išmoks svarbiausią savo gyvenimo pamoką: svajonės gali užauginti mums sparnus, bet norėdami skristi, privalome įveikti savo baimes.

Tarptautinė „Sangailės vasaros“ kelionė žymi naują etapą lietuviškame kine: filmo režisierė A. Kavaitė gavo prizą už geriausią užsienio filmo režisūrą prestižiniame JAV festivalyje „Sundance“, „Sangailės vasara“ taip pat buvo atrinkta į vieno svarbiausių Europoje Berlyno kino festivalio „Panoramos“ programą, o filmo aktorė A. Diržiūtė Berlyne atstovavo Lietuvai geriausių jaunųjų festivalio aktorių konkurse „Shooting Stars“. To lig šiol nebuvo pavykę pasiekti jokiam lietuviškam filmui.

„Sangailės vasara“ buvo įvertinta ir namuose: gegužės pabaigoje vykusiuose svarbiausiuose Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinės gervės“ filmas išrinktas geriausiu metų ilgametražiu vaidybiniu filmu, Sangailę suvaidinusi aktorė J. Steponaitytė tapo geriausia aktore, o filmo dailininkas Ramūnas Rastauskas – geriausiu dailininku.

Režisierius: Alantė Kavaitė

Prodiuseris: Živilė Gallego, Antoine Simkine

Ko-prodiuserė: Marleen Slot

Scenarijus: Alantė Kavaitė

Vaidina: Julija Steponaitytė, Aistė Diržiūtė ir kt.

Gamyba: Lietuva, Prancūzija, Olandija

Operatorius: Dominique Colin

Filmą kurianti studija:

Fralita Films

Les Films d'Antoine

Viking Film