N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Amerikiečių snaiperis
American Sniper (2015)
Žanras: Veiksmo, drama, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-02-20
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



1974-ųjų balandžio 8 dieną Teksaso valstijos Odesos mieste, sekmadieninės mokyklos mokytojos ir protestantų diakono šeimoje gimė berniukas, kuriam buvo lemta tapti JAV karinių pajėgų legenda - geriausiu visų laikų amerikiečių snaiperiu. Pirmąjį ginklą Chrisas Kailas iš tėvo gavo dovanų, kai jam buvo aštuoneri. Dar po 21-erių metų (2003 m. pavasarį) Chrisas pro optinį taikiklį Irake stebėjo, kaip prie JAV jūrų pėstininkų būrio artėja moteris, rankose spausdama granatą. Savo pirmąjį sėkmingą karinį taikinį Ch. Kailas pakomentavo taip: „Toji moteris jau buvo negyva. Aš tiesiog pasirūpinau, kad ji su savimi nepasiimtų amerikiečių karių“.

Per savo karinę karjerą, trukusią iki 2009-ųjų, Ch. Kailas likvidavo 255 taikinius (iš jų 160 patvirtintų) ir tapo sėkmingiausiu visų laikų JAV snaiperiu. Per tuos šešerius metus (keturias pamainas pavojingiausiose Irako teritorijose) Chrisas buvo du kartus pašautas ir išgyveno šešis sprogimus. Už jo galvą irakiečiai buvo paskyrę premiją, išaugusią nuo 21 tūkst. iki 80 tūkstančių JAV dolerių.

Filmą „Amerikiečių snaiperis“ pagal to paties pavadinimo Ch. Kailo autobiografiją, išleistą 2012-aisiais, režisavo Clint‘as Eastwood‘as. Juostos, kurioje pagrindinį herojų įkūnija aktorius Bradley‘is Cooper‘is, premjera Lietuvoje – vasario 20-tą dieną.

Režisierius: Clint Eastwood

Prodiuseris: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Tim Moore

Scenarijus: Jason Dean Hall, Chris Kyle

Vaidina: Bradley Cooper, Sienna Miller