N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Tūnąs tamsoje: antra dalis
Insidious: Chapter 2 (2013)
Žanras: Siaubo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-11-01
Trukmė: 1h 46 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Kultinio „Pjūklo" mechanikai - režisierius Jamesas Wanas ir scenaristas Leigh Whannellis - peršoko į naują baimės atrakcioną. Šįkart – kad originaliai ir išradingai atiduotų pagarbą mėgstamiems žanro hitams „Švytėjimas", „Poltergeistas", „Psichopatas", „Egzorcistas" ir k.t.

Džošo ir Renai Lambertų šeimos kova su antgamtinėmis jėgomis dar toli gražu nebaigta. Nors iš komos pabudęs jų sūnus Daltonas grįžta į šeimos gyvenimą, Lambertai jaučia, kad jis tarsi nėra tas pats vaikas. Šeima apsigyvena Džošo mamos Lorein namuose, tačiau paaiškėja, kad atvyksta jie ten ne vieni… Neapsikentusios namuose vykstančių keistenybių, Džošo žmona Renai bei jos motina Lorein pagalbos kreipiasi į veteraną ir paranormalių reiškinių detektyvą Karlą bei vaiduoklių medžiotojus Speksą ir Takerį. Pirmoje dalyje mažąjį Daltoną iš demonų gniaužtų išplėšusių filmo herojų šįkart laukia dar baisesnis iššūkis - įminti dešimtmečių senumo „Juodosios nuotakos" paslaptį.

2011 m. pavasarį vos 1,5 mln. JAV dolerių kainavusi pirmoji siaubo trilerio „Tūnąs tamsoje" dalis pardavė bilietų už 54 mln. JAV dolerių, Lietuvoje išgąsdino 6,2 tūkst. žiūrovų ir sugrįžta su intriguojančiu tęsiniu, prasidedančiu nuo to paties momento, kuriuo pirmoje dalyje baigėsi ši tamsos šešėliuose tūnančių siaubūnų medžioklė.

Režisierius: James Wan

Prodiuseris: Jason Blum

Scenarijus: Leigh Whannell

Muzika: Joseph Bishara

Vaidina: Patrick Wilson, Rose Byrne, Barbara Hershey