N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Mirties įrankiai: Kaulų miestas
Mortal Instruments: City of Bones (2013)
Žanras: Drama, trileris, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV, Vokietija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-08-23
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Šiame mistiškame ir romantiškame nuotykių filme žiūrovai išvys ne tik šiuolaikiniame Niujorke gyvenantį jaunimą, tačiau ir visiškai greta besiglaudžiančias neįtikėtinas būtybes – tvirtus gėrio karius, iš tūkstantmečių glūdumos kilusius angelų kraujo turinčius Prieblandos medžiotojus bei vilkolakius, vampyrus ir visa griaunančius demonus.

Kas galėtų patikėti, jog šalia slypi kitas, stebinantis, gąsdinantis ir paslaptingas pasaulis, kurį matyti gali tik išrinktieji. Filmas sukurtas pagal 2007 metais išleistą to paties pavadinimo pasaulinį Cassandros Clare bestselerį.

Šiuolaikiniame Niujorke gyvena iš pažiūros paprasta paauglė Klerė Frei (akt. Lily Collins), tačiau jos gyvenimas akimirksniu apsiverčia. Kiek maištinga ir į meną linkusi raudonplaukė netikėtai tampa paslaptingo nužudymo liudininke – nukeliavusi su geriausiu draugu į naktinį klubą ji pamato ginkluotą trijulę. Tačiau tiek nusikaltimą, tiek žudikus, kurių kūnai išmarginti nepažįstamais ženklais, matė tik ji viena. Netikėta liudininkė sudomina paslapčia veikti besitikėjusius jaunuolius. Įvyksta lemtinga Klerės pažintis su tvirtu, žavingu ir kraują stingdančiu Džeisu.

Paaiškėja, kad auksaplaukis drauge su bičiuliais priklauso jauniems kovotojams, turintiems angelų kraujo. Jie – Prieblandos medžiotojai, rizikuojantys gyvybėmis ir išeinantys į gatves grumtis su demonais, kad išlaikytų gėrio ir blogio balansą. Jau netrukus vienas iš demonų taikosi užpulti ir Klerę, kurią spėja išgelbėti tik Džeiso vikrumas.

Tačiau merginos mama jau piktavalių rankose, o Klerei dar reikia sužinoti ir išmokti tiek naujo apie pasaulį, kurio ji niekad nesitikėjo buvus čia pat, visai šalia. O juk prieblandoje slepiasi ne tik angelų palikuonys ir demonai, bet ir vilkolakiai, vampyrai, galingi magai ir kiti mirtį nešantys gėrio ir blogio įrankiai...



Režisierius: Harald Zwart

Vaidina: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Kevin Zegers, Robert Sheehan