N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Olimpo apgultis
Olympus Has Fallen (2012)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Incognito Films, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-04-05
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Moterų numylėtinis ir vyriškumo idealas Gerardas Butleris (“Širdžių ėdikas”, “Pasodinsiu savo eks”, “Žaidėjas”) taps nauju kietu riešutėliu įtempto siužeto veiksmo filme OLIMPO APGULTIS, kuriame jis demonstruos dar geresnę fizinę formą nei Spartos epe “300” - aktorius treniravosi po 7 valandas kasdien, kad įtikinamai ir be kaskadininkų pagalbos suvaidintų specialiųjų tarmybų agentą, kuriam teks išvaduoti iš užgrobtų Baltųjų rūmų patį JAV prezidentą!

Maikas Baningas (akt. Gerardas Butleris) - praeities šešėlių kamuojamas buvęs specialiųjų tarnybų agentas, kurio darbas buvo saugoti JAV prezidentą (akt. Aaronas Eckhartas, pažįstamas iš filmų “Romo dienoraštis”, “Pasaulinė invazija: mūšis dėl Los Andželo”, “Tamsos riteris”). Maikas kaltina save, kad jam nepavyko išgelbėti pirmosios šalies ponios per nelaimingą atsitikimą, kurio metu per plauką gyvas lieka ir Prezidentas... Pervestas dirbti į iždo departamentą nuobodaus sėdimo darbo, Maikas ilgisi adrenalino Nacionalinio saugumo tarnyboje... Tačiau jis net juodžiausiame košmare negalėjo tikėtis, koks išbandymas jo laukia.

Netrukus likimo vingiai veiksmo išsiilgusį agentą vėl atveda į Baltuosius rūmus, kuriuos klasta ir žiaurumu per kvapą gniaužiančią operaciją pavyko užimti vienam pavojingiausių Šiaurės Korėjos teroristų Kangui. Teroristų grupuotei negailestingai išžudžius visus Baltuosius rūmus saugojusius pareigūnus, o svarbiausius vyriausybės asmenis paėmus įkaitais, Maikas Baningas lieka vienintelis informatorius rūmų viduje ir tuo pačiu - vienintelė viltis išgelbėti Prezidentą, jo vienturtį sūnų, bei kartu su JAV karinėmis pajėgomis užkirsti kelią dar didesnei pasaulinio masto tragedijai.

Režisieriaus Antoine Fuqua – gerai pažįstamo iš tokių filmų kaip „Išbandymų diena“, „Saulės ašaros“, „Karalius Artūras“, „Šaulys“ ir „Bruklino geriausieji“ – „Olimpo apgultyje“ filmuotis pakviesti aktoriai (G. Butleriui ir A. Eckhartui talkina “Oskaro” laureatai Morganas Freemanas ir Melissa Leo bei daugybė kitų kino pasaulyje gerai pažįstamų aktorių) privers įdėmiai sekti siužeto liniją ir greičiausiai ne kartą krūptelėti, išgirdus šaižų ginklų ir sprogmenų keliamą triukšmą atkaklios ir bebaimės kovos lauke.

Režisierius: Antoine Fuqua (“Išbandymų diena“, “Saulės ašaros“, “Karalius Artūras“, “Šaulys“, “Bruklino geriausieji“)

Vaidina: Gerardas Butleris (“Širdžių ėdikas”, “Pasodinsiu savo eks”, “Žaidėjas”), Aaronas Eckhartas, (“Romo dienoraštis”, “Pasaulinė invazija: mūšis dėl Los Andželo”, “Tamsos riteris”), Morganas Freemanas (“Užmirštieji”, “Rizikinga erzinti diedukus”, “Tamsos riteris”), Melissa Leo (“Skrydis”, “Kovotojas”), Dylan McDermott (“Seksas ir miestas. Atsisveikinimas”), Ashley Judd (“Iškrypę”, “Moteriško solidarumo paslaptys”), Rick Yune (“Nidzė žudikas”, “Pasveikink mirtį kitą dieną”, “Greiti ir įsiutę”).