N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pašėlę pirmieji metai
I Give It A Year (2013)
Žanras: Komedija, romantinis
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-03-22
Trukmė: 1h 37 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Gudri, sąžininga, nenuspėjama, provokuojanti, necenzūruota, pilna humoristinių išdaigų ir ironiškų pasikalbėjimų romantinė komedija šiuolaikiniame ir madingame Londone. Čia viskas prasideda tuo, kuo baigiasi didžioji dauguma romantinių kino pasimatymų.

Sacha'os Barono Coheno juokingų provokacijų dalyvis, "Borato" ir "Bruno" scenarijų bendraautorius, "Diktatoriaus" vykdantysis prodiuseris Danas Mazeris debiutuoja režisūroje su išradinga romantine komedija, kurioje nėra daug kartų pamatytų žanro spąstų ir pasikartojančių temų.

Gražuolė Nat (aktorė Rose Byrne, "Sunokusios pamergės") ir pradedantis karjerą rašytojas Džošas (aktorius Rafe'as Spallas) romantiškai susiporavo. Jie nenori paleisti vienas kito, nors santykius skaldo plika akimi pastebimi trūkumai, nesutampantys charakteriai ir skirtingi požiūriai į tuos pačius dalykus. Tačiau per pirmuosius pasimatymus įsižiebusi aistra nuolat kaitina meilės židinį.

Didžiausios svajonės išsipildo su prašmatniomis vestuvėmis, kuriose vyriausias pabrolys (aktorius Stephenas Merchantas) įspėja jaunavedžius, kad jų laimė tęsis neilgai ir nelaimingai. Nat ir Džošas vis tiek atidaro benro gyvenimo etapą, dalijasi buities išbandymais, sprendžia išnyrančias problemas, gludina aštrius kampus ir siekia įrodyti artimiausiems draugams, kad jų prognozės buvo neteisingos.

Juos puikiai pažįstantys geriausi bičiuliai numatė aukso žiedais apsikeitusiai porai tik vienerius metus iki neišvengiamų skyrybų. Pačiu geriausiu atveju.

Nat su Džošu bando eiti kitu keliu susikibę už rankų, bet aplink juos kaupiasi debesys ir kasdien nekontroliuojamai komplikuojasi. Buvusi Džošo širdies draugė Kloja (aktorė Anna Faris) kažkodėl užsimano praleisti daugiau laiko kartu ir stengiasi pažadinti nepamištus jausmus. Nat sulaukia ypatingai nuolatinio dėmesio iš žavingo ir turtingo verslo partnerio Gajaus (aktorius Simonas Bakeris) iš užjūrio Amerikos.

Dar labiau poros įsivaizdavimus apie meilę sujaukia Nat isteriškoji sesuo (aktorė Minnie Driver), kuri akivaizdžiai nekenčia savo vyro (aktorius Jasonas Flemyngas). Santuokai artėjant prie pirmojo jubiliejaus gausėja pagundų iš dešinės ir iš kairės, pagiežingais žodžiais sklando paslaptys, melagystės ir gandai iš miegamojo, o žodžio kišenėje neieškanti sutuoktinių advokatė dalijasi netikėtais patarimais.

Ar Nat ir Džošas pasiduos pašalinių spaudimui? Kaip jų puoselėjamą meilę įtakos nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės? Ar jiems norėsis griebtis naujų galimybių pasiūlymų? O gal vis dėlto jie atsilaikys ir sustiprins meilę dar vieneriems metams?

Neįprasta ir nebanali romantinė komedija pagal "Borato" humoro tradicijas.

Režisierius: Dan Mazer

Scenarijus:

Vaidina: Rose Byrne, Rafe Spall, Stephen Merchant ir kt.