N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Populiari mergina
Populaire (2012)
Žanras: Komedija
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2013-02-01
Trukmė: 1h 51 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Trokštate populiarumo? Jūsų dėmesiui - ryški, linksma, pamokanti ir stilingai vintažinė romantinė komedija “Populiari mergina”, kuri iš tylaus kaimo nukels jus į romantišką amžinos meilės miestą Paryžių ir netgi į niekada nemiegantį Niujorką. Užtikriname, kad nieko panašaus aistringų romantinių istorijų žanre nematėte nuo “Amelijos iš Monmartro” laikų. Garantuojame puikią nuotaiką visam vakarui, netikėtus siužeto vingius ir... ne mažiau azarto, nei žiūrint Olimpines žaidynes!

Sugrįžkime atgal į praeitį. 1958-ieji. Gražioji darbštuolė Rožė (aktorė Deborah Francois) neturi daug galimybių slapčiausių svajonių išsipildymui. Jos tėvas dirba kuklioje provincijos krautuvėlėje, o Rožės perspektyvos - ištekėti už mechaniko sūnaus, ruošti valgyti jo vaikams ir valytis dulkes kambariuose. Tačiau ambicinga ir užsispyrusi mergina svajoja apie kitokią ateitį. Perskaičiusi skelbimą laikraštyje apie siūlomą sekretorės darbą draudimo agentūroje ji tyliai ištaria sau: "Tai mano šansas, kurio taip ilgai laukiau!"

Režisierius: Régis Roinsard

Vaidina: Romain Duris, Déborah Franois, Bérénice Bejo, Shaun Benson, Mélanie Bernier ir kt.

Rožė tuoj pat išvyksta į miestą. Bet apklausoje dėl trokštamo darbo rikiuojasi eilė kitų merginų, o lemtingas pokalbis su arogantišku, pedantišku ir perdaug gerai apie save galvojančiu agentūros bosu Luisu (aktorius Romainas Duris) klostosi prastai, kol guvioji Rožė pademonstruoja svarbiausią savo kozirį - ji geba rinkti tekstą spausdinimo mašinėle greičiau, bei bet kuri kita sekretorė!

Luisas akimirksniu susižavi ypatingu kandidatės talentu ir iš karto įžvelgia šansą jos talentą pritaikyti sparčiai populiarėjančioje naujoje “sporto” šakoje - sekretorių čempionate, kurio pagrindinė užduotis - kuo greičiau surinkti tekstą! Ir laimėti ne tik Paryžiuje, bet ir pačiame pasaulio čempionate Niujorke!

Prieš Rožės akis atsiveria visiškai netikėtas ir neįsivaizduojamas pasaulis. Pasirodo, kad mikliarankės sekretorės populiarėja milžinišku greičiu ne tik Prancūzijoje, bet visame pasaulyje. Juk čia tiek pasakiškų intrigų - gražios merginos, stilingos šukuosenos, vintažinės spausdinimo mašinėlės, įkaitusi atmosfera, oran skriejantys prispausdinti popieriaus lapai ir miklūs pirštai spalvingai nulakuotais nagais. Ir, žinoma, turtingi ir išvaizdūs vyrukai, pasiruošę kovoti dėl greituolės Rožės širdies... Bet kartais meilė laukia visai šalia, tiesa?