KP12: Kaip mes žaidėme revoliuciją
KP12: Kaip mes žaidėme revoliuciją (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 10 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

Francois Rabelais laikais žmonės žinojo, jog karnavalai griauna įprastą tvarką. Michailo Gorbačiovo laikais jiems tapo aišku, kad karnavalai sugriauna imperijas.

Filmas pasakoja istoriją apie pokštą, įvykusį 9-ojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių atgimimo ženklų, o per naujametį Kauno jaunųjų architektų karnavalą juokais atsirado roko grupė „Antis“. Cirko dvasiai artimas įspūdingas grimas ir rekvizitai, stilizuoti pasirodymai, kandūs ir aštrūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai ir net patiems grupės nariams netikėtai jie tapo ryškiausiais Dainuojančios revoliucijos vėliavnešiais ir masiniu reiškiniu, įtraukusiu tūkstančius sekėjų.

Tai istorija apie mažą šalį, ypatingą jos laikotarpį ir žmones, kurie, nepaisydami situacijos pavojingumo, iškovojo nepriklausomybę su šypsena veide ir daina lūpose.

Režisierius / Director: Giedrė Žickytė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Giedrė Žickytė

Operatoriai / Cinematographers: Audrius Kemežys, Eitvydas Doškus

Montažas / Editor: Giedrė Žickytė

Kompozitorius / Music: Viktoras Diawara

Prodiuseris / Producer: Dagnė Vildžiūnaitė, Just a Moment

Giedrė Žickytė (gim. 1980 m.) studijavo žurnalistiką, kino ir TV režisūrą, o 2007 m. Vilniaus dailės akademijos Fotografijos ir medijos meno katedroje baigė magistro studijas. Nuo 2003 m. ji dirba kino, TV ir reklamų režisiere. Jos filmografiją sudaro keturi dokumentiniai, keli trumpametražiai vaidybiniai filmai bei dokumentinių TV portretų ciklas. 2009 metais dokumentinis TV filmas ,,Baras“ nacionaliniuose kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ apdovanotas kaip geriausias TV filmas.

Rinktinė filmografija:

„Vaidmuo“ (2004, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Gimę nekalti“ (2005, tr. metr.), „Europa“ (2006, tr. metr., dok.), „Baras“ (2009, dok.), „Paskui saulę ir ožkas“ (2010, dok., „Kino pavasaris“), „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ (2011, dok., „Kino pavasaris“).