Broliai
Four Brothers (2005)
Žanras: Drama
Sukurta: Paramount Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-10-07
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: zzz_N/A

Klasikinių amerikietiškų vesternų įkvėptas režisierius Johnas Singletonas sukūrė šiuolaikinį rūstų urbanistinį vesterną apie keturis brolius, pasiryžusius atkeršyti už savo motinos mirtį.

Bobis (akt. M. Wahlbergas), Eindželas (akt. T. Gibsonas), Džeremija (akt. A. Benjaminas) ir Džekas (akt. G. Hedlundas) - neįprasti broliai. Skiriasi ne tik jų charakteriai ir pasirinkti gyvenimo keliai. Skirtinga net jų odos spalva! Tačiau siekdami bendro tikslo ir rizikuodami gyvybe jie įsitikina, jog yra susiję kur kas stipriau nei kraujo ryšiais.

Keturi įbroliai augo kartu, tačiau vėliau pasuko skirtingais keliais. Netikėta tragedija vėl suburia juos draugėn. Sužinoję, kad kažkada juos įvaikinusi Evelyn Mercer (akt. F. Flanagan) žuvo per ginkluotą bakalėjos parduotuvės apiplėšimą, herojai grįžta į gimtąjį miestą. Jie nori pasirūpinti laidotuvėmis ir atsisveikinti su moterimi, kuri rūpinosi jais lyg tikra motina. Tačiau ne tik tai neduoda ramybės karštakošiui Bobiui, avantiūristui Eindželui, verslininkui Džeremijai ir rokeriui Džekui. Jie pasiryžta surasti niekšus, atėmusius gyvybę brangiausiam jiems žmogui. Žudikų paieškos prasideda niūriame apsnigtame Detroite. Bet kad ir koks stiprus bebūtų keršto troškimas, netrukus broliai įsitikina: suvedus sąskaitas "senoviniu būdu", pasekmės gali būti labai netikėtos ir skaudžios, o tragiškas nakties įvykis - toli gražu ne paprastas parduotuvės apiplėšimas.

Rež. Johnas Singletonas ("Šaftas", "Greiti ir įsiutę 2").

Vaidina: Markas Wahlbergas ("Bugio naktys", "Korumpuotasis", "Trys karaliai", "Pražūtinga audra", "Beždžionių planeta", "Itališkas apiplėšimas"), Tyrese'as Gibsonas ("Greiti ir įsiutę 2", "Fenikso skrydis"), Andre Benjaminas, arba Andre 3000 ("Holivudo žmogžudysčių skyrius", "Būk kietas"), Garrettas Hedlundas ("Troja"), Sofia Vergara, Terrence'as Howardas ("Didžiosios motušės namai", "Rėjus"), Joshas Charlesas ("S.W.A.T - greitojo reagavimo būrys"), Fionnula Flanagan ("Kiti", "Saulės ašaros").