Doom
Doom (2005)
Žanras: Fantastinis veiksmo filmas
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2005-10-21
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

"Doom" - šis angliškas "lemtį" reiškiantis žodis suprantamas viso pasaulio kompiuterinių žaidimų mėgėjams. Milijonai ištikimų gerbėjų nekantriai laukia naujų jo versijų, pasiruošę paaukoti daugybę valandų, dienų ar net savaičių, mindami kraupias jo mįsles, atskleisdami tamsias paslaptis, kovodami su nesuskaičiuojama gausybe pabaisų, tykančių klaidžiuose, mirtinų spąstų kupinuose daugybės jo lygių labirintuose.

1993 m., kai pasirodė pirmoji šio žaidimo versija, niekas negalėjo nuspėti, kokio fenomenalaus populiarumo jis sulauks, kokią neįsivaizduojamą maniją sukels. Jam skiriami interneto tinklapiai, rengiamos tarptautinės varžybos, buriasi "Doom" gerbėjų klubai.

Pagaliau gausybė jau klasikiniu tapusio žaidimo gerbėjų sulaukė akimirkos, kai "Doom" iš kompiuterių ekranų persikėlė į kino teatrų ekranus. Pripažintas veiksmo filmų meistras Andrzejus Bartkowiakas pristato sprogstamą veiksmo, nuotykių ir specialiųjų efektų mišinį, kvapą gniaužiančią juostą, kuri perkels žiūrovus į tolimą ir tamsią ateitį, į nuošaliausius ir pavojingiausius kosmoso užkampius.

Kai iš tolimoje planetoje įsikūrusios mokslo laboratorijos gaunamas nerimo kupinas pagalbos šauksmas, specialiųjų pajėgų būrys gauna užduotį vykti į šią nuošalią kosminę bazę ir išsiaiškinti susidariusią padėtį. Mirtini pavojai - šių superkarių kasdienybė, tačiau jie nežino, jog šį kartą teks susidurti su tikru atsivėrusiu pragaru, susikauti su pabaisomis, kokių neišvysi net šiurpiausiame košmare…

Rež. Andrzejus Bartkowiakas ("Romeo turi mirti", "Mirtinos žaizdos", "Pavojingas sandėris").

Vaidina: Carlas Urbanas ("Žiedų valdovas. Dvi tvirtovės", "Žiedų valdovas. Karaliaus sugrįžimas", "Rydiko kronikos", "Bornas: absoliutus pranašumas"), The Rock ("Mumijos sugrįžimas", "Skorpionų karalius", "Keršto valanda", "Būk kietas"), Rosamund Pike ("Pasveikink mirtį kitą dieną"), Dexteris Fletcheris ("Lok, stauk arba šauk").