N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Bepročiai
Crazies (2010)
Žanras: Drama, siaubo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-04-23
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Mažas Amerikos Vidurio Vakarų miestelis pavirsta zombių baze. Tačiau jų tarpe yra ir sveikų, užkrato nepaliestų žmonių. Jie tampa kraujo ištroškusių zombių taikiniu...

Mažame Ogden Maršo miestelyje gyvenimas teka įprastai ir paprastai kaip ir tūkstančiuose kitų nedidelių Amerikos miestelių. Čia visi vieni kitus pažįsta, šerifo nuovada dirba pirmadieniais – penktadieniais nuo 8 ryto iki 5 vakaro, o miestelio gydytoja ne tik išvardins visus gyventojus, bet ir papasakos, kas kokiomis ligomis serga ar yra sirgęs.

Tačiau vieną dieną tyliame, ramiame miestelyje ima dėtis keisti dalykai: į mokyklines krepšinio varžybas atsvirduliuoja vietinis girtuoklis su ginklu rankoje. Miestelio šerifui Deividui (akt. Timothy Olyphant) ir jo padėjėjui Raselui (akt. Joe Anderson) tenka nelengvas darbelis suvaldyti siautėjantį girtuoklį. Deja, netrukus paaiškėja, kad jo kraujyje visiškai nebuvo alkoholio. Deivido žmoną Džudę (akt. Radha Mitchell), dirbančią gydytoja, taip pat ima lankyti pacientai su keistais nusiskundimais. Miestelyje kasdien gausėja keistai besielgiančių gyventojų gretos, o „keistas elgesys“ ima peržengti protu suvokiamas ribas – jie tampa kraujo ištroškusiais zombiais.

Netrukus Deividas ir Raselas išsiaiškina keistojo užkrato šaltinį: lėktuvo katastrofos metu išsiliejusi toksinė medžiaga užkrėtė apylinkės vandens telkinius ir taip pateko į Ogden Maršo gyventojų kraują. Ši toksinė medžiaga buvo kuriama slaptai, tad nieko keisto, kad sudužus lėktuvui, miestelio prieigose greitai pasirodo karinės pajėgos. Kažkas žino, kuo gali baigtis toksinės medžiagos išsiliejimas. Ogden Maršo miestelis tampa uždara teritorija – neįmanoma nei patekti į jį, nei iš jo išvykti. Taip spąstuose atsiduria Deivas, Džudė, Raselas ir Beka (akt. Danielle Panabaker), Džudės padėjėja - vieninteliai, nepaliestieji užkrato. Dabar, jei nori išgyventi, jiems teks kliautis tik savo jėgomis. Buvę kaimynai ir draugai šiandien jau mirtina grėsmė. Pasitikėti negali niekuo, net artimiausiais žmonėmis, o vyriausybė taip pat į pagalbą neskuba: norėdama apsaugoti likusius piliečius nuo kraupaus užkrato jokių išimčių nedarys ir negelbės nė vieno gyventojo.



Trileris „Bepročiai“ – to paties pavadinimo kultinio 1973-iųjų G.A. Romero filmo šiuolaikinė versija. Galbūt zombiai visada ir liks zombiais, bet specialieji efektai tobulėja kasdien.

Režisierius: Breck Eisner

Aktoriai: Timothy Olyphant, Radha Mitchell, Joe Anderson, Danielle Panabaker, Christie Lynn Smith, Brett Rickaby, Preston Bailey