Linkėjimai iš Paryžiaus
From Paris with love (2010)
Žanras: Trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-02-05
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A

Rysas (akt. Jonathan Rhys Meyers) dirba JAV ambasadoje Paryžiuje. Jis asmeninis ambasadoriaus padėjėjas. Tačiau didžioji Ryso svajonė - dirbti specialiajame padalinyje, dalyvauti slaptose operacijose ir gelbėti pasaulį. Jam kartais tenka vykdyti smulkias spec. užduotis, kurias gauna iš „aukščiau", bet jis trokšta daugiau. Rysas degte dega entuziazmu nuveikti ką nors ypatingo ir labai slapto. Tačiau dabar jo darbas - sudaryti ambasadoriaus dienotvarkę, pažaisti su juo šachmatais, paliežuvauti ir grįžti namo, pas merginą (akt. Kasia Smutniak).

Bet vieną gražią dieną Ryso svajonė ima pildytis. Jis gauna užduotį sutvarkyti nesklandumus, kilusius amerikiečių agentui Paryžiaus oro uoste, o vėliau drauge su juo įvykdyti vieną slaptą darbelį. Vos atvykęs į oro uostą, Rysas iš karto suabejoja visa operacija, nes Čarlis Vaksas (akt. John Travolta) - slaptasis agentas ir Ryso partneris - visiškai neatitinka agento paveikslo. Jis triukšmingas, nemandagus ir net bando per Prancūzijos sieną įgabenti neleistinas medžiagas (dėl to ir kilo sąmyšis oro uoste). Tačiau nieko nepadarysi - įsakymas yra įsakymas ir jį vykdyti privalu. Tuo labiau, kad Rysui buvo pažadėta, jog po šios operacijos jis bus priimtas į slaptųjų agentų tarpą.

Rysas, taip laukęs galimybės tapti slaptuoju agentu, nė neįsivaizdavo, kaip ši pradėjusi pildytis svajonė pakeis jo gyvenimą. Nuotykiai prasideda akimirksniu, vos Rysas ir Čarlzas išeina iš oro uosto. Pietūs kinų restorane virsta netikėta - Rysui - operacijos dalimi, muštynėmis ir grumtynėmis, kurias seka pasivažinėjimas ne po pačius jaukiausius Paryžiaus kvartalus su vaza, pilna kokaino, prostitučių kompanija, susidūrimas su pakistaniečių kilmės teroristais, sprogimai, gaudynės ir t.t.

Pirmoji turininga slaptojo agento Ryso diena baigiasi prie vakarienės stalo drauge su sužadėtine Karolina, jos drauge Nikole (akt. Amber Rose Revah) ir Čarlzu. Tačiau prie vakarienės stalo taip pat išaiškėja netikėtos ir nemalonios paslaptys, kurias jau daug metų sužadėtinė slėpė nuo Ryso. Tad jauki vakarienė žlunga ir Rysui tenka gelbėti aukščiausių įvairių valstybių pareigūnų ir meilės, kuri kaip pasirodė, galbūt ir nebuvo tokia tyra...

„Linkėjimai iš Paryžiaus" - nauja prancūzų veiksmo juosta, prie kurios kūrimo prisidėjo ir genialusis veiksmo filmų kūrėjas Lucas Bessonas. Nuotaikingame trileryje išvysite neprilygstamąjį Johną Travoltą ir žavųjį Jonathaną Rhysą Meyersą jam neįprastame amplua.