Nenurodyta
KKK: Kiti
KKK: Others. The (2001)
Žanras: Psichologinis trileris
Sukurta: Ispanija, JAV
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2009-09-01
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: Nenurodyta



II-asis pasaulinis karas eina į pabaigą. Jauna moteris izoliuotoje Džersio saloje (esančios tarp Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos) su viltimi iš fronto pargrįžtančio vyro (akt. Christopheris Ecclestonas). Didžiuliame ir gražiame dvare Grace (akt. Nicole Kidman) augina du vaikus. Ji yra įstikinusi, kad tai yra vienintelė saugi vieta, kurioje dukrelei Anne (akt. Alakina Mann) ir sūnui Nicholasui (akt. Jamesas Bentley) negresia joks pavojus.

Šis dvaras labai skiriasi nuo kitų gyvenamųjų vietų. Visuose languose užuolaidos būna visuomet sandariai užtrauktos. Kiekvienos durys (o jų yra 50) kruopščiai užrakintos ir gali būti atrakintos tik tokiu atveju, jei vaikai leidžia laiką kitoje dvaro vietoje. Kambariuose niekuomet nedega nei viena lempa. Namuose nėra nei elektros, nei telefono, nei radijo. Taip yra todėl, kad abu vaikai yra alergiški šviesai, nes net pats menkiausias saulės spindulys jų kūnus išbers skausmingomis žaizdomis, nuo kurių jie gali mirti.

Vieną dieną iš dvaro išėję trys tarnai nebegrįžta atgal. Nepaaiškinamomis aplinkybėmis jie paslaptingai dingsta. Kaip tik tą akimirką į duris pasibeldžia trys nauji pagalbininkai - jauna nebylė Lydia (akt. Elaine Cassidy), maloniai bendraujanti ponia Mills (akt. Fionulla Flanagan) ir solidaus amžiaus ponas Tuttle'as (akt. Ericas Sykesas). Trijulė ieško darbo ir tvirtina, kad jau dirbo šiame dvare prie ankstesnių šeimininkų. Neturėdama išeities moteris įsileidžia geranoriškai nusiteikusius tarnus. Nuo tos akimirkos dvare prasideda neįtikėtini dalykai. Grace ir dviejų vaikų ramus gyvenimas jau nebebus toks saugus. Niekuomet.

Vyresnioji dukrelė Anne pradeda pasakoti, kad kiekviename dvaro kambaryje susitinka ir kalbasi su kažkokiomis šmėklomis - mažu berniuku vardu Victoras, kuris visą laiką verkia, draugiška senyvo amžiaus moterimis ir t.t. Iš pradžių, Grace nebenori patikėti pernelyg fantastiškais ir neįtikėtinais vaikų paistalais, tačiau netrukus ir pati pradeda jausti, kad namuose yra nekviestų ir nepažįstamų svečių.

Kas jie tokie? Kaip jie atsidūrė atskirtame nuo visuomenės dvare? Ko jie nori iš Grace šeimos?

Kad tai išsiaiškintų ir išgelbėtų savo vaikus, Grace privalo pamiršti viską, kuo tikėjo šiame gyvenime ir pasinerti į paslapčių kupiną antžemišką pasaulį.