Pandorum
Pandorum (2009)
Žanras: Veiksmo, siaubo, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2009-09-25
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Du astronautai pabunda hiper miego kameroje - leitenantas Pitonas (akt. Dennis Quaid) ir kapralas Baueris (akt. Ben Foster). Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog kosminis laivas apleistas ir jie vieninteliai, likę jame. Astronautus supa aklina tamsa ir jie visiškai nesiorientuoja situacijoje. Vienintelis dalykas, patvirtinantis, jog tai realybė (o nes sapnas) - duslus gausmas, kuris sklinda iš kosminio laivo gilumos. Nei kapralas Baueris, nei leitenantas Peitonas nepamena nieko: nei kaip atsidūrė kosminiame laive, nei jiems paskirtos užduoties. Jie net nepamena, kas jie tokie.

Astronautai nusprendžia, kad gulėdami ir mąstydami nieko nepasieks, tad pats metas imtis kažkokių žygių. Leitenantas Peitonas lieka miego kameroje vadovauti per radijo siųstuvą, o kapralas Baueris išsiruošia į ekspediciją po kosminio laivo tamsybes. Jis nežino, ko tikėtis aklinoje tamsoje, tačiau reikia judėti į priekį, nes alternatyva - toliau gulėti miego kameroje. Tik astronautai nežinojo, kas jų laukia laivo koridoriuose. Keliaudamas į laivo gelmes Baueris ima abejoti, ar sprendimas palikti miego kamerą buvo išties protingas. Kuo toliau kapralas eina, tuo stipriau šiurpsta oda: nors laivas atrodo visiškai apleistas, tačiau jo neapleidžia jausmas, kad jis yra stebimas. Kas tyko tamsiuose laivo užkaboriuose? Kokius pavojus slepia koridorių labirintai?

Netrukus Peitonas ir Baueris įsitikina, kad kosminiame laive jie tikrai ne vieni. Baueris laive sutinka dar keletą likimo brolių taip pat, kaip ir jis klaidžiojančių po apleistąjį kosminį laivą. Tai iki dantų ginkluoti Nadia (akt. Antje Traue), Manas (akt. Cung Le) ir Galo (akt. Cam Gigandet). Kapralas sužino, kad laivu skrido 60 tūkst. žmonių. Tačiau kur jie visi pradingo? Kodėl jų dabar tik keletas ir ko jie visi taip bijo? Galbūt kosminiame laive yra dar kažkas, ko reikia saugotis labiau nei paklaikusios ginkluotos trijulės?

Tai, ką sužino Peitonas ir Baueris, viršija bet kokios vaizduotės ribas: kosminiame laive slypi tai, kas gali sunaikinti visą žmoniją. Peitonas ir Baueris supranta, kad tik nuo jų sprendimų ir tolesnių veiksmų priklauso visos žmonijos likimas.

„Pandorum" - naujas siaubo trileris, kurį jums dovanoja kultinio filmo „Absoliutus blogis" prodiuseriai.

Režisierius: Christian Alvart

Prodiuseris: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt

Scenarijaus autorius: Travis Milloy

Muzika: Michl Britsch

Vaidina: Ben Foster, Dennis Quaid, Cam Gigandet, Cung Le, Eddie Rouse