Nenurodyta
KINAS SU KNYGA: "Skafandras ir drugelis"
KINAS SU KNYGA: "Skafandras ir drugelis" (2008)
Žanras: Drama
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2009-05-08
Trukmė: 1h 41 min
Cenzas: Nenurodyta

2009 m. gegužės 8 d. 19 val. Kino teatre “Forum Cinemas Vingis” žiūrovams ir skaitytojams bus pristatyta ką tik išleista Jean-Dominique Bauby knyga „Skafandras ir drugelis“.

Po knygos pristatymo žiūrovai turės galimybę išvysti režisieriaus Julian Schnabel filmą „Skafandras ir drugelis“ (Le Scaphandre et le papillon / The Diving Bell and the Butterfly), 2007 m., Prancūzija/ JAV, 101 min., kuris 2008 m. buvo įtrauktas į Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino Pavasaris“ programą „Drąsi vizija“.

Kiekvienas žiūrovas, atėjęs į šį seansą, gaus dovanų nauja, ką tik išleistą Jean-Dominique Bauby knyga „Skafandras ir drugelis“!

KNYGOS APRAŠYMAS:

Jo vardas Jeanas-Dominique Bauby. Jis yra populiaraus madų žurnalo "Elle" prancūziškosios versijos vyriausiasis redaktorius. Po netikėto insulto energingas ir guvus donžuanas atsigauna su itin retu "uždaryto viduje" sindromu. Visiškai paralyžuotas Jeanas-Do tampa įkalintas savo kūno skafandre ir gali judinti vien tik kairiąją akį, mirksinčią tarsi drugelis suplasnoja savo sparneliais.

Vienas mirksnis reiškia "taip", o du mirksniai - "ne". Toks bus tolesnio jo gyvenimo kodas. Bet laki vaizduotė, nepalaužiamas protas, specifinis humoro jausmas ir neblėstanti atmintis veikia visu pajėgumu. Unikali aplinkybė leido vyrui išmokti mirksėjimo viena akimi alfabeto ir perduoti artimiausiems žmonėms savo mintis bei pojūčius. Skausmingai ilgo proceso metu jis sugebėjo paraidžiui sudiktuoti biografinės knygos tekstą. Neįtikėtina kantrybe apsiginklavusios ligoninės seselės vieną po kitos garsiai skaitydavo raides, o Jeanui-Do išgirdus teisingą garsą belikdavo tik reikiamu momentu sumirksėti. Toks žygdarbis prilygsta aštuntajam pasaulio stebuklui, bet ši istorija yra tikra.

Režisierius Julian Schnabel, remdamasis Jean-Dominique Bauby knyga „Skafandras ir drugelis“, sukūrė mažą kinematografinį stebuklą, pelniusį Auksinį gaublį, prizą už geriausią režisūrą Kanuose bei BAFTA prizą geriausiam scenarijui.