Nenurodyta
Gogol Bordello Non-stop
Gogol Bordello Non-stop (2008)
Žanras: Muzikinė dokumentika
Sukurta: JAV
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2009-04-02
Trukmė: 1h 27 min
Cenzas: Nenurodyta

Režisierė: Margarita Jimeno

Operatorė: Margarita Jimeno

Aktoriai: Eugene Hutz, Oren Kaplan, Sergey Ryabtsev, Yuri Lemeshev, Eliot Ferguson, Manu Chao, Roy Paci, Yuri Yunakov

2001 metais apie ukrainiečių kilmės imigranto ir pasaulio piliečio Eugene'o Hutzo (Jevgenijaus Gudzio) grupę žinojo tik Manheteno naktinių barų lankytojai. Dabar tūkstančiai fanų mikliai išgraibsto bilietus į tarptautinės šlovės nusipelniusio kolektyvo "Gogol Bordello" koncertus, o jo siela sėkmingai pradėjo aktoriaus karjerą, labai šauniai pasirodė Lievo Schreiberio komedijoje "Viskas yra apšviesta" (Everything is Illuminated) kartu su Elijah Woodu ir sulaukė dainininkės Madonnos kvietimo dalyvauti 2007 metų koncertiniame ture "Live Earth Concert".

2008 metų rudenį prestižiniuose kino festivaliuose debiutavęs Margaritos Jimeno dokumentinis kūrinys peržengia koncertinio filmo ribas ir atskleidžia įstabias kultūrinės revoliucijos skleidėjų istorijas. Aštuoni nepripažinti muzikos genijai iš penkių skirtingų pasaulio šalių pirmosios Eugene'o Hutzo grupės "Flying Fuck" pagrindu subūrė ansamblį "Gogol Bordello", kuris scenoje išradingai ir politnekorektiškai apjungia Rytų Europos čigonų ir Vakarų pasaulio papročius. Jo pavadinime ne šiaip sau minima XIX-ojo amžiaus ukrainiečių rašytojo Nikolajus Gogolio pavardė ir vulgarias erotines aistras tenkinančią įstaigą apibūdinantis žodis.

"Kino pavasario" uždarymo ceremonijoje "Gogol Bordello Non-stop" paskleis energingą čigoniško pankroko muzikos, beprotiško ritmo ir geros nuotaikos užtaisą, o kartu logiškai susilies su kitais dvejais festivalyje parodytais filmais. Idėjinis grupės lyderis ir filosofiškai kalbantis ūsočius Eugene'as Hutzas suvaidino pagrindinį herojų režisūroje debiutavusios Madonna'os eksperimente "Ištvirkimas ir išmintis", kuriame skamba daug "Gogol Bordello" grojamos muzikos, o kviestinis koncertų svečias baskų-prancūzų kilmės kultinis muzikantas Manu Chao parašė esminę dainą dokumentiniam filmui "Maradona pagal Kusturicą", kurią atlieka legendinis futbolininkas Diego Armando Maradona.