N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nindzė žudikas
Ninja Assassin (2009)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2010-01-15
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Sugrįžta kovotojai, linkę likti šešėlyje

Kai „Matricos“ trilogijos filosofinės gelmės pagaliau išnarstytos, jos autoriai broliai Wachowskiai prisiminė tą, kas jiems sekasi geriausiai – kovos scenas. Štai ir naujas jų filmas – „Nindzė žudikas“. Tiesa, jame lenkiško kraujo turintys broliai Wachowskiai jau dalyvauja kaip prodiuseriai. Režisūrai pakviestas James McTeigue, „Matricose“ dirbęs režisieriaus asistentu, o kino žiūrovams geriausiai žinomas pagal savo juostą „V – tai vendeta“.

„Nindzė žudikas“ visą, rodos, jau numirusį nindzių kino žanrą prikelia naujam gyvenimui. Tai modernus požiūris, tačiau šioje juostoje atiduodama derama pagarba 9-ojo dešimtmečio nindzių filmams: pasikviesta ryškiausia žanro žvaigždė – 61 metų amžiaus japonų aktorius Sho Kosugi. Pagrindinį vaidmenį įkūnija korėjiečių pop žvaigždė, aktorius, modelis ir šokėjas Rain.

Scenarijus taip pat nenusižengia geriausioms žanro tradicijoms: Reizo – pavojingiausias žudikas pasaulyje. Dar vaikas jis patenka į įslaptintą nindzių klaną, kuris paima globon benamius gatvės vaikus ir išaugina juos negailestingais žudikais. Ten Reizo išmokomas būti profesionali žudymo mašina. Po žiauraus Ozunu klano poelgio, kai susidorojama su jo drauge, Reizo dingsta be pėdsakų... kad atkeršytų.

Tuo metu Berlyne žavi policininkė Mika Koreti tiria seriją politinių žmogžudysčių ir pėdsakai ją atveda prie slapto nindzių klano. Reizo ir Mika atsiduria kitapus ugnies linijos...

Režisierius: James McTeigue („V – tai Vendeta“ ir kt.)

Vaidina: Rain („Speed Racer”, „Aš esu kyborgas, bet tai nieko“ ir kt);

Naomie Harris („Nakties klajūnai“,“Karibų piratai: pasaulio pakrašty“, „Karibų piratai: numirėlio skrynia“, „28 dienos po...“ );

Sho Kosugi („Aklas įniršis“, „Juodasis erelis“, „Krikštatėvis II“);

Sung Kang („Greiti ir įsiutę 4“, „Kietas riešutėlis 4“, „Perl Harboras“).