N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Parduotuvių maniakės išpažintis
Confessions of a Shopaholic (2009)
Žanras: Romantinė komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2009-04-10
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Tas sunkus moterų gyvenimas...

25-erių metų Rebeka Blumvud (aktorė Isla Fisher) plaukia pasroviui. Iš vienos pusės – ji nėra patenkinta savo darbu: rašyti straipsnius į finansų žurnalą tiesiog nuobodu, o ir atlygis niekingai mažas. Iš kitos pusės – už miesto centre, parduotuvių rajone esančio buto mergina nuomą moka tik simbolinę kainą (nes kambarį nuomojasi iš savo geriausios draugės Siuzės (akt. Krysten Ritter), su kuria kartu ir gyvena). Didžiausia problema yra tai, kad Rebeka kenčia nuo priklausomybės apsipirkinėti.

Žinoma, žodis „kenčia“ merginai ne tik kad netikslus, bet ir nesuvokiamas. Vienintelis jai kylantis nepatogumas – nepakankamai didelis atlyginimas, dėl kurio ji negali rimtai atsidėti savo aistrai. Jau nekalbant apie tai, kad kas mėnesį reikia apmokėti ir kažkokias nesuvokiamas sąskaitas – grynas pinigų išmetimas į balą.

Neapmokėtos sąskaitos turi bjaurią savybę niekur nedingti ir kauptis. Rebeka suvokia, kad reikia ieškoti sprendimo. Bandymas apriboti pirkinių kiekį ar apsipirkinėjimo dažnumą baigiasi visišku fiasko. Bandymas susirasti geriau apmokamą darbą baigiasi dar didesne nesėkme. Tačiau vieną dieną merginai galvon šauna puiki idėja. Ar pavyks ją įgyvendinti?



Romantinė komedija

Rež. P.J. Hoganas („Mano geriausio draugo vestuvės“, „Piteris Penas“, „Besąlygiška meilė“, „Miurielės vestuvės“).

Vaidina: Isla Fisher („Be abejo, turbūt“, „Slėpkit pamerges!”, “Saugokis!“, „Aš myliu Huckabees“, „Londonas“, „Skūbis Dū“, „Hortonas“, TV serialas „Be namų negerai“), Krysten Ritter („Pamergė pagal užsakymą“, „Mona Lizos šypsena“, „Tokia kaip ir tu“, „Garmento“, TV serialai „Įstatymas ir tvarka“, „Teisingumas“, „Veronika Mars“), Hughas Dancy‘is („Kraujas ir šokoladas“, „Esminis instinktas 2“, „Karalius Artūras“, „Užburtoji Ela“, „Juodojo vanago žūtis“, „Jaunieji muškietininkai“, TV serialas „Nauji Robino Hudo nuotykiai“), Joan Cusack („Pabėgusi nuotaka“, „Arlingtono kelias“, „Visos jos tokios!“, „Žudikas iš Gros Pointo“, „Devyni mėnesiai“, „Roko mokykla“, „Ištekėjusi už mafijos“), Johnas Goodmanas („Yvanas visagalis“, „Amžiaus šou“, „Pašėlusios kojotės“, „Rokio ir Bulvinklio nuotykiai“, „Flinstounai“, „Naminukai“, „Motina naktis“, „Didysis Lebovskis“, TV serialai „Simpsonai“, „Futurama“), Kristin Scott Thomas („Karalienės sesuo“, „Auksinis kompasas“, „Gosfordo parkas“, „Paklydėlės širdys“, „Arklių užkalbėtojas“, „Neįmanoma misija“, „Po vyšniniu mėnuliu“, „Anglas ligonis“), Johnas Lithgow („Šrekas“, „Svajonių merginos“, „Apelsinų apygarda“, „Pelikano byla“, „Alpinistas“, „Projektas: Manhetenas“, „Švelnumo kalba“, „Visas tas džiazas“, TV serialas „Trečiasis luitas nuo saulės“), Lynn Redgrave („Piteris Penas“, „Čarlio karas“, „Anita ir aš“, „Mano karalystė“, „Mano geriausias draugas“, „Vidurnaktis“, TV serialai „Nusivylusios namų šeimininkės“, „Viešbutis“), Leslie Bibb („Geležinis žmogus“, „Kaukolės“, „Intymios kūno dalys“, TV serialai „CSI kriminalistai“, „Ligoninės priimamasis“, „Ugnies linija“).