N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Vyriškas auklėjimas
Role Models (2008)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2009-02-27
Trukmė: 1h 39 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Auklėti – sunkus darbas. Ypač, kai auklėjimo reikėtų dar ir pačiam.

Du labai laisvai į gyvenimą žiūrintys draugeliai – neatsakingi ir nesubrendę energetinio gėrimo pardavėjai – dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių labai aiškiai suvokia, kad mėnuo kalėjime gali būti šimtą kartų geriau nei 150 valandų viešųjų darbų, kuriuos reikia atlikti, dalyvaujant „vyresniojo brolio“ programoje.

Mokyklą seniausiai užmiršę, tačiau subręsti niekaip negalintys Vyleris (jį vaidina Seannas Williamas Scottas) ir Denis (akt. Paulas Ruddas), prisigėrę savo pardavinėjamo energetinio gėrimo „Minotauras“, sudaužo kompanijos, kuriai dirba, sunkvežimį. Už tai vaikinai gali mėnesiui patekti už grotų, tačiau teisėjas pasitaiko gailestingas ir užuot pasodinęs juos į cypę, nusprendžia, kad bausmę jie gali atlikti, globodami du prie visuomenės nepritampančius paauglius. Tokia veikla, teisėjo nuomone, padės ir patiems nuteistiesiems.

Tačiau teisėjas labai greitai pasirodo besąs vienintelis, kuris taip galvoja. Neseniai savo merginos paliktas nesubrendėlis Denis savo globotiniui Ogiui (akt. Christopheris Mintzas-Plasse) vietoje gyvenimiškų patarimų gali pažerti tik sarkazmo; o vaikiškumo pats niekaip neatsikratantis Vyleris kažin ar gali būti tinkamu pavyzdžiu Roniui, turinčiam išmokti gerbti savo tėvus.

Tai, kad teisėjo sprendimas yra, švelniai tariant, ne itin vykęs, labai greitai supranta visi keturi pagrindiniai istorijos veikėjai.

Tačiau kai paauglių globos centro direktorė abiems į viešuosius darbus įkinkytiems draugeliams iškelia ultimatumą, šauniajai ketveriukei nelieka nieko kito, kaip tik pabandyti surasti bendrą kalbą.

Rež. Davidas Wainas („Dešimtukas“, „Šlapia karšta amerikietiška vasara“, TV serialas „Valstija“).

Vaidina: Seannas Williamas Scottas („Amerikietiškas pyragas“, „Amerikietiškas pyragas 2“, „Amerikietiškas pyragas 3: vestuvės“, „Hazardo ketvertukas“, „Kelyje“, „Evoliucija“, „Žąsine, kur mano automobilis?!“, „Nenugalimas vienuolis“), Paulas Ruddas („Vis tiek nebūsiu tavo“, „Naktis muziejuje“, „Velniop tą Sarą Maršal!“, „Užkibo“, „40-ies ir vis dar skaistus“, „Dešimtukas“, „Šlapia karšta amerikietiška vasara“), Elizabeth Banks („Zakas ir Miri kuria porno“, „Keistuolis Deivas“, „Be abejo, turbūt“, „40-ies ir vis dar skaistus“, „Pagauk, jei gali“, „Nublokšti“, „Šlapia karšta amerikietiška vasara“), Jane Lynch („Alvinas ir burundukai“, „40-ies ir vis dar skaistus“, „Neįtikėtinos Lemoni Sniketo istorijos“, „Delfino akis“, TV serialai „Draugai“, „Nusivylusios namų šeimininkės“ „CSI kriminalistai“), Kenas Jeongas („Mari Huanos ekspresas“, „Įbroliai“, „Užkibo“, TV serialas „Ofisas“), Mattas Walshas („Įbroliai“, „Drilbitas“, „Nevykėlių mokykla“, „Starskis ir Hečas“, „Kelyje“, „Talentas“), Nicole Randall Johnson („Transformeriai“, „Leidimas tuoktis“, „Nevykėlių mokykla“, „40-ies ir vis dar skaistus“, „Iki mirties“, TV serialai „CSI kriminalistai“, „Vienuolis“), Christopheris Mintzas-Plasse („Super pipiriukai“).