Undinė
Rusalka (2007)
Žanras: Komedija / Drama
Sukurta: Rusija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2007-12-28
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Originalo kalba: rusų

Mažoji Alisa (akt. Anastasiya Dontsova) svajoja šokti baletą. Tai didžioji penkiametės mažylės svajonė. Jos mažyčiame gyvenime nedaug džiaugsmų. Mergaitė gimė po atsitiktinės girto jūreivio ir geidulingos moters (akt. Mariya Sokova) meilės nakties. Tad ji tikrai nebuvo laukiamas kūdikis ir nuo pat pirmųjų dienų tapo našta savo motinai.

Baletas – vienintelė Alisos viltis pabėgti iš nesuprantamai niūrios kasdienybės. Tačiau jai išsipildyti nelemta – jos mama nusprendžia neleisti mergaitės į šokių pamokas. Alisa tai per skaudus smūgis. Ji prisiekia (sau) neištarti daugiau nė žodžio taip žiauriai ją įskaudinusiai motinai...

Eina dienos, mėnesiai, bėga metai. Alisa auga, o kartu auga ir jos užsispyrimas. Ji šventai laikosi priesaikos. Tačiau aplinkiniai, deja, to nesupranta. Idealistišką mergaitės užsispyrimą artimieji palaiko protine negalia ir išgrūda ją į specialiąją mokyklą. Tačiau Alisa, patekusi į į tokią nepavydėtiną situaciją, mažai ką praranda. Priešingai, ji atrodo gauna daugiau nei kiti jos amžiaus vaikai. Atsidūrusi specialiojoje mokykloje, mergaitė supranta, kad turi telekinetinių galių. Ji gali pajudinti daiktus minties galia. Deja, gebėjimas daiktams perteikti minčių jėgą, nė kiek nepadeda santykiuose su žmonėmis. Jie tarsi kokie užsispyrę asilėnai negirdi Alisos minčių.

Sulaukusi aštuonioliktojo gimtadienio, Alisa (akt. Mariya Shalayeva) grįžta gyventi pas motiną, į Maskvą. Palikusi specialiosios mokyklos sienas, mergina staigapatenka į visiškai kitokį – realų – pasaulį. Dideliame mieste, pasimetusi tarp daugiaaukščių ir kvailoko (vaikščiojančios reklamos) darbo, mergina pradeda matyti pranašiškus ženklus reklaminiėse švieslentėse.

Vieną dieną (to paties kvailoko darbo dėka) Alisa susipažįsta su vietiniu keistuoliu Saša (akt. Yevgeni Tsyganov). Tarp jaunuolių užsimezga keistoki meilės ryšiai, kurie, atrodo, svarbesni Alisai. Na, o Saša labiau linksta leisti laiką su įspūdingų formų blondine Rita (akt. Irina Skrinichenko). Jo nesujaudina Alisos pasiaukojimas ginant jį nuo pražūties. Alisa jam – tik mergina, kuri pralinksmina jo vienišas dienas, kai tokių pasitaiko.

Meilės trikampis skaudžiai žeidžia jautrią Alisą. Tačiau Rita ir Saša, augę realiame pasaulyje, situacija mato visai kitokiom spalvom...

„Undinė“ – tai žavi šiuolaikinė H. K. Anderseno pasakos interpretacija. Graudžiai juokinga ir liūdna istorija apie švelnią, pasiaukojančią meilę ir negailestingą realybę.

Režisierius: Anna Melikyan

Scenarijaus autorius: Anna Melikyan

Prodiuseriai: Ruben Dydshdyshyan

Muzika: Igor Vdovin

Vaidina: Mariya Shalayeva, Yevgeni Tsyganov, Mariya Sokova, Irina Skrinichenko