Gęstanti saulė
Sunshine (2007)
Žanras: Fantastinis
Sukurta: Fox Searchlight Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2007-04-20
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: zzz_N/A

Netolima ateitis - po penkiasdešimties metų. Saulė miršta, o kartu su ja - ir visa žmonija. Paskutinė Žemės gyventojų viltis yra kosminis laivas, kurio aštuonių žmonių įgula gabena prietaisą, turintį įkvėpti naują gyvybę pagrindinei mūsų sistemos žvaigždei... Ilgos kelionės metu astronautus ima persekioti nesėkmės. Jie praranda radijo ryšį su žeme, erdvėlaivio valdyme atsiradusi klaida sukelia nelaimingą atsitikimą. Galiausiai paniką ir siaubą pasėja staiga atsiradęs prieš septynerius metus dingusio kito kosminio laivo signalinis švyturys... Kelionei artėjant į pabaigą, įgulos nariai turi kovoti ne tik už žmonijos išsaugojimą, savo gyvybes, bet ir už sveiką protą...

"Gęstanti saulė" - tai naujas kultinio "Traukinių žymėjimo" režisieriaus D. Boyle'o ir scenaristo A. Garlando, su kuriuo jis kūrė kritikų ir gerbėjų itin mėgstamą "28 dienos po...", darbas.

Rež. Danny'is Boyle'as ("Traukinių žymėjimas", "Paplūdimys", "28 dienos po...")

Vaidina: Chrisas Evansas ("Mobilusis", "Kitoks parodijų filmas", "Fantastiškas ketvertas"), Cillianas Murphy'is ("Betmenas: pradžia", "Naktinis reisas", "Šaltasis kalnas", "Mergina su perlo auskaru", "28 dienos po..."), Michelle Yeoh ("Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas", "Rytojus niekada nemiršta", "Geišos išpažintis", "Paslėptas lobis"), Rose Byrne ("Marija Antuanetė", "Žvaigždžių karai: Epizodas II - Klonų puolimas", "Troja"), Cliffas Curtisas ("Kokainas", "Išbandymų diena", "6 dienos, 7 naktys", "Trys karaliai", "Bėgti nuo mirties", "Kerštas", "Banginių vadeliotoja", "Verdiktas už pinigus"), Troy'us Garity'is ("Po saulėlydžio", "Banditai", "Kvepalai", "Sąmokslo teorija")