N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pjūklas 3
Saw III (2006)
Žanras: Siaubo
Sukurta: Lions Gate Films
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-10-27
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kruvinasis siaubo trileris "Pjūklas" buvo pripažintas originaliausiu ir išradingiausiu šio žanro filmu. Viso pasaulio kino teatruose jis surinko 250 mln. JAV dolerių pajamas ir po premjeros video rinkoje buvo parduotas net 10 mln. kopijų tiražu. Kūrinio tęsinys mėgavosi dar geresniais komerciniais rezultatais, nes jo pajamos siekė 270 mln. JAV dolerių, o pagrindinį vaidmenį atlikęs aktorius Tobinas Bellas iškovojo muzikinio kanalo "MTV" apdovanojimą geriausio blogiuko nominacijoje.

2006-ųjų Helovyno naktį vienu metu visose pasaulio šalyse startuos trečioji siaubo trilerio dalis, kuri tik gegužės pradžioje buvo pradėta filmuoti Toronte ir kaip tik šiuo metu yra montuojama. Kūrinio pradžioje žiūrovai sužinos, kad žiaurusis maniakas Pjūklas kažkur paslaptingai pradingo, tačiau garsas apie jo siaubingus žaidimėlius vis tiek nenutyla. Policijos pareigūnai išsiaiškina šokiruojančią žinią, kad kruviną darbą sėkmingai atlieka visiems pažįstama Amanda, kuriai ne kartą buvo pavykę išsigelbėti iš negailestingų spąstų ir tapti didvyre. Bet dabar sutrikusios psichikos mergina pasirinko visiškai kitą kelią ir nusprendė pratęsti savo mokytojo nesveikų fantazijų įgyvendinimą. Būtent ji pagrobia savo pamainą ligoninėje užbaigusią gydytoją Lyn Denlon ir nugabena į apleistą rūsį, kuriame naujosios aukos jau laukia žiaurusis Pjūklas.

Tačiau sunkiai susirgęs maniakas yra leisgyvis, prikaustytas prie lovos ir jaučia mirties alsavimą. Patyrusi gydytoja gauna užduotį išlaikyti jo gyvybę kiek įmanoma ilgiau, kad labirintuose vis dar užstrigęs Džefas suspėtų įvykdyti kruvino žaidimo užduotis ir išsigelbėti. Bet nei Lyn, nei Džefas nė neįtaria, kad Pjūklas jiems abiems yra paruošęs nemalonią staigmeną.

Režisierius: Darren Lynn Bousman

Scenarijaus autorius: James Wan

Vaidina: Tobinas Bellas, Angusas Macfadyenas, Shawnee Smith, Bahar Soomekh, Dina Meyer, Kim Roberts