Aš, tu ir Diupri
You, Me and Dupree (2006)
Žanras: Komedija
Sukurta: Universal Pictures
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2006-09-22
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: zzz_N/A

Jaunavedžiai Karlas (akt. M.Dillonas) ir Molė (akt. K.Hudson) Petersonai – nuostabi jauna pora, pradedanti naują bendrą gyvenimą. Gražus namas, nuobodūs kaimynai, stabilios pajamos, aistros akimirkos, pamažu pranykstančios viskuo aprūpintoje nuobodokoje kasdienybėje… Žodžiu, viskas “kaip pas žmones”. Tačiau tada, kai gyvenimas, atrodo, klostosi kuo puikiausiai, tobulai sukonstruotą jaunos poros pasaulėlį netikėtai aukštyn kojom apverčia viena nedidelė “smulkmena”.

Jos (tiksliau jo) vardas – Diupri.

Rendis Diupri (akt. O.Wilsonas) – geriausias Karlo draugas, vienas tų vyrukų, kurie vadinami “užkietėjusiais viengungiais”. Jis patenka į išties nepavydėtiną situaciją: Rendį atleidžia iš darbo ir išmeta iš būsto. Kas gi daugiau padės tokią sunkią valandą, jei ne senas geras bičiulis? Karlas, jausdamas pareigą padėti draugui, buvusiam pirmuoju pabroliu jo ir Molės vestuvėse, nedvejodamas priima Rendį į savo namus ir laikinai leidžia jam miegoti ant sofos svetainėje. Vargšelis turbūt negirdėjo posakio, jog nėra nieko pastovesnio už laikinumą…

Rendžiui naujuose namuose patinka. Karlas iš pradžių taip pat patenkintas – šaunu šalia turėti seną bičiulį, su kuriuo gali pakvailioti ar išgerti alaus. Molei, tiesą sakant, visai ne prie širdies kvailoki Diupri juokeliai, tačiau ji nusileidžia sutuoktiniui…

Bet laikas bėga ir Karlas pradeda suvokti, kad susidariusi situacija gal ir nėra tokia šauni, kaip iš pradžių atrodė. Tiesą sakant, darbais užsivertusiam vyrukui darosi vis sunkiau atlikti sutuoktinio pareigas, kai greta brazdosi vis įkyresniu tampantis bičiulis.

O štai Diupri dėl nieko nesuka galvos. Pernelyg nesistengdamas susirasti darbo jis kiauras dienas praleidžia namuose ir pamažu tampa… idealiu Molės kompanionu. Jis linksmas, žavus, nerūpestingas, jo nespaudžia kasdieniai rūpesčiai, jis puikiai moka pralinksminti ir palaikyti pokalbį. Netgi Molės tėvas (akt. M.Douglas) ir poros kaimynai pamilsta šį vėjavaikį plevėsą. Visi nori bendrauti su Diupri!

Visi, išskyrus Karlą.

Panašu, kad “idealiuose namuose” bręsta sukilimas…

Rež. Anthony Russo, Joe Russo.

Vaidina: Mattas Dillonas (“Laukinės aistros”, “Pakvaišę dėl Merės”, “Herbis: lenktynių asas”), Kate Hudson („Per žingsnį nuo šlovės“, „Keturios plunksnos“, „Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų“, “Aleksas ir Ema”, “Raktas”), Owenas Wilsonas (“Armagedonas”, „Kaubojus iš Šanchajaus“, „Paskutinis jaunikio išbandymas“, „Karališkieji Tenenbaumai“, „Priešo užnugaryje“, “Starskis ir Hečas”, “Slėpkit pamerges!”), Michaelas Douglas (“Lemtingas susižavėjimas”, “Volstrytas”, “Juodasis lietus”, “Rouzų šeimos karas”, “Esminis instinktas”, “Žaidimas”, “Tobula žmogžudystė”, “Narkotikų kelias”, “Naktis Makulo bare”, “Netark nė žodžio”, “Misija: vestuvės”).