N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pamatyk kine: Pasiklydę vertime (2003)
Lost in Translation (2003)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV, Japonija
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Režisierius: Sofia Coppola
Kino teatruose nuo: 2020-02-11
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Tik vasario 11 dieną PAMATYKITE KINE Sofijos Coppola filmą PASIKLYDĘ VERTIME.

Ar jums pažįstamas jausmas, kad esate visiškai vieniši dideliame margame mieste, kad esate pavargę net nuo savo draugų, viskuo nusivylę ir vienintelis dalykas, kurio norite – kad jus kas nors surastų...

Holivudo aktorius veteranas Bobas (akt. Billas Murray'us) atvyksta į Japonijos sostinę Tokiją filmuotis viskio reklaminiame klipe. Jis to daryti nelabai nori, tačiau honoraras iš ties per solidus, kad atsisakytum. Tolimoji kelionė vyriškiui bus naudinga dar ir tuo, kad jis senokai norėjo pailsėti nuo savo šeimos. Bobas išgyvena didžiulę krizę - jis pats nežino ko nori, pamiršta net beprotiškai mylimų vaikų gimtadienius, jaučiasi pavargęs nuo žmonos, negali užmigti ir yra labai nusivylęs gyvenimu.

Tame pačiame Tokijaus viešbutyje apsistojusi ir jauna mergina Šarlotė (akt. Scarlett Johansson), kuri čia atvyko palaikyti kompaniją komandiruotėje esančiam vyrui Džonui (akt. Giovanni Ribisi). Šis dirba fotografu ir visą laiką leidžia nesibaigiančiose fotosesijose.

Šarlotė dažniausiai lieka ištisas dienas visiškai viena viešbutyje. Kalbėdama telefonu draugei ji prisipažįsta nieko nebejaučianti savo sutuoktiniui ir abejojanti ar tik nepadarė lemtingos klaidos. Ji ką tik baigusi studijas universitete, tačiau nežino ko nori iš gyvenimo. Gyvenimo prasmės ji ieško nagrinėdama ikebanas, klausydamasi kompaktinių plokštelių su patarimais kaip gyventi ar tiesiog stebėdama žmones gatvėje.

Bobas ir Šarlotė vis atsitiktinai susitinka viešbučio lifte, bare, foje, koridoriuose. Dviem vienišiems, be ne laisviems žmonėms, ši platoniška draugystė, ilgi pokalbiai vakarais, karaokė, vaikštinėjimas po nepažįstamą didžiulį miestą, kuriame beveik niekas nekalba angliškai, padeda pabėgti nuo gyvenimo beprasmybės jausmo.

Dvi šiame gyvenime pasiklydusios ir pasimetusios sielos suranda viena kitą. Bet jie abu Tokijuje apsistoję tik trumpam…

„Pasiklydę vertime“ – tai vienas iš geriausių, įsimintiniausių ir romantiškiausių 2003 m. filmų, pelnytai apdovanotas trimis „Auksiniais gaubliais“ ir vienu „Oskaru“. Tai komiški epizodai iš japoniškų - amerikietiškų papročių, tradicijų ir įpročių radikalių skirtumų, jaudinančios romantiškos scenos, puiki muzika, scenarijuje nenumatytos improvizacijos ir žodžiais neaprašoma aktorių vaidyba.

Filmas bus rodomas anglų kalba ir titruojamas lietuviškai.

Režisierė: Sofia Coppola

Vaidina: Bill Murray ir Scarlett Johansson