N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Siekiant gailestingumo
Just Mercy (2019)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-01-17
Trukmė: 2h 16 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Pagal tikrus įvykius sukurtas filmas pasakoja trijų dešimtmečių senumo istoriją. Talentingas Harvardo teisės mokyklos absolventas Brajanas Stivensonas galėjo pasirinkti iš daugybės puikių darbo pasiūlymų – vaikiną medžiojo pačios didžiausios JAV teisės firmos. Tačiau jis nusprendė pasirinkti kitokį kelią ir savo gyvenimą pašvęsti neteisingai apkaltintiems žmonėms.

Atvykęs į rasizmo vis dar stipriai kamuojamą Alabamos valstiją, Brajanas suvienija jėgas su vietine advokate Eva Ensli ir imasi darbo. Viena pirmųjų ir garsiausių jauno advokato bylų tampa Volterio Makmiliano atvejis. Nepaisant daugybės vyro nekaltumą įrodančių įkalčių ir remiantis vien kito nusikaltėlio liudijimu, Volteris buvo nuteistas mirti už žiaurų aštuoniolikmetės baltaodės merginos nužudymą.

Siekdamas įrodyti Volterio nekaltumą, Brajanas kartu su vietine bendruomene ir naująja kolege Eva įsivelia į tikrą biurokratinių pinklių, išankstinių nusistatymų ir politinių žaidimų karą. Po šešerius metus užtrukusios teisinės kovos vyras pagaliau buvo išteisintas ir paleistas į laisvę. Filmas sukurtas pagal paties Brajano Stivensono 2014 m. parašytą prisiminimų knygą, kuri prestižiniame „New York Times“ bestselerių sąraše išsilaikė daugiau nei 150 savaičių.

Filmas anglų kalba, su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Destin Daniel Cretton („Stiklo pilis”)

Vaidina: Jamie‘is Foxx („Rėjus”, „Vaikis ant ratų”, „Ištrūkęs Džango”), Brie Larson, („Stiklo pilis”, „Kapitonė Marvel”), Michael‘as B. Jordan‘as – („Krydas“, „Juodoji pantera“).