N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Mulan
Mulan (2020)
Žanras: Veiksmo, drama, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-09-11
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Klasikinė Kinijos legenda apie merginą, apsimetusią vyru ir išvykusią kariauti už savo šalį, pirmą kartą buvo ekranizuota 1998 metais. Dabar ši graži ir įkvepianti animacinė istorija tampa įspūdingu Disnėjaus studijos veiksmo ir nuotykių filmu.

630-ieji mūsų eros metai. Kinijos imperijai ima grasinti žiaurūs įsibrovėliai iš šiaurės – gok-tiurkai. Kinijos imperatorius (kurį vaidina veiksmo filmų žvaigždė Jet Li) išleidžia įsakymą, pagal kurį eiti ginti tėvynės privalo vienas vyras iš kiekvienos imperijos šeimos. Dvi dukras auginantis Hua Žu – buvęs karys, tad jam šis įsakymas yra garbės reikalas, nors ir jis pats, ir visi aplinkiniai puikiai supranta, kad dėl garbingo amžiaus ir silpnos sveikatos šis žygis jam bus paskutinis.

Negalėdama su tuo susitaikyti, jo dukra Mulan (aktorė Liu Yifei) apsisprendžia. Naktį, visiems sumigus, mergina pasiima garbingą šeimos relikviją – kardą – ir iškeliauja ginti tėvynės vietoje tėvo. Apsimetusios vaikinu, Mulan laukia daugybė pačių sunkiausių išbandymų. Pasiryžusi nė už ką neišsiduoti ir nepasiduoti, Mulan pamažu atras savyje galingą jėgą ir įrodys, kad yra verta tiek savo tėvo, tiek giminės, tiek visos Kinijos imperijos pasididžiavimo.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Niki Caro („Zoologijos sodo prižiūrėtojo žmona“, „Šiaurės šalis“, „Banginių vadeliotoja“, „Makfarlandas, JAV“).

Vaidina: Liu Yifei, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Jet Li, Gong Li, Tzi Ma, Rosalind Chao, Ron Yuan, Jimmy Wong, Doua Moua.