N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Marija Stiuart
Opera'19: Maria Stuarda (2020)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2020-05-09
Trukmė: 3h 06 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Niujorko METROPOLITAN opera apgailestaudama praneša, kad dėl susiklosčiusios įtemptos situacijos yra priversta nutraukti savo operų transliacijas visame pasaulyje.

Džiugi žinia - jau ruošiame 2020-2021 m. repertuarą, kuris jūsų lauks nuo rudens. Likite stiprūs ir nekantriai lauksime jūsų sugrįžtant! Bilietus galite grąžinti čia >>


XVI-asis amžius. Anglijos karalienė Elžbieta svarsto Prancūzijos karaliaus brolio, Anžu grafo pasiūlymą tuoktis. Grynai politiniais tikslais, nes jos širdis priklauso Lesterio grafui Robertui. Tačiau karalienė nėra tikra dėl grafo jausmų jai: Elžbieta mano, kad Robertas myli Škotijos karalienę Mariją Stiuart – politinę Anglijos kalinę. Marija Stiuart savo ruožtu trokšta susitaikymo su Elžbieta ir paprašo grafo tarpininkauti. Roberto įkalbėta, Elžbieta sutinka suteikti audienciją nukarūnuotai Škotijos valdovei. Tačiau susitikimas nenusiseka: negalėdama susivaldyti, Elžbieta ima įžeidinėti savo varžovę ir galų gale išprovokuoja ją mesti atgalinį kaltinimą. Marija pareiškia, kad Elžbieta nėra teisėta Anglijos sosto paveldėtoja. Po tokio pareiškimo pasigailėjimo būti nebegali: Elžbieta įsako ruoštis Marijos Stiuart egzekucijai.

Nors viskas jau paruošta, pati karalienė dar dvejoja pasirašyti įsakymą dėl Marijos mirties: ji nėra tikra, ar tai nesugadins jos reputacijos. Šalia esantys patarėjai įtikinėja, kad buvusios Škotijos valdovės mirtis yra būtina Anglijos vientisumui ir klestėjimui. Menėje pasirodęs Robertas pažadina karalienės pavydą ir ji daugiau nebedvejoja. Lesterio grafas maldauja karalienės atšaukti įstatymą. Pavydo užvaldyta Elžbieta įsako Robertui dalyvauti egzekucijoje kaip oficialiam liudininkui. Pasibjaurėjęs grafas pareiškia, kad Elžbieta ką tik pasmerkė myriop savo seserį ir išeina iš rūmų.

Išpažinusi savo nuodėmes kunigui, pasmerktoji prisipažįsta netoliese stovinčiam Robertui jį mylinti, atleidžia karalienei Elžbietai ir prašo Dievo saugoti Angliją. Sulig trečiuoju patrankos šūviu Marija Stiuart žengia ant ešafoto.

Dirigentas: Maurizio Benini

Atlikėjai: Diana Damrau, Jamie Barton, Stephen Costello, Andrzej Filonczyk, Michele Pertusi.

Trukmė: 2 valandos 46 minutės (1 pertrauka)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.