N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Agripina
Opera'19: Agrippina (2020)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2020-02-29
Trukmė: 4h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Agripina (Agrippina) – Georgas Friderikas Hendelis (George Frideric Händel)

Išgirdusi naujieną apie savo vyro žūtį mūšyje, Romos imperatoriaus Klaudijaus žmona Agripina iš karto imasi žygių, kad sostą paveldėtų jos sūnus iš ankstesnės santuokos – Neronas. Atskirai pasikvietusi ją įsimylėjusius Palantę ir Narcizą, abiem pažada savo palankumą mainais už paramą Neronui. Tačiau Agripinos laukia didžiulis netikėtumas: pasirodo, Klaudijaus gyvybę išgelbėjo Romos armijos vadas Otonas, už tai iš imperatoriaus gavęs pažadą padaryti jį savo įpėdiniu. Tiesa, Otonas Agripinai prisipažįsta, kad labiau nei valdžios jis geidžia gražiosios Popėjos rankos.

Vėl viltį atgavusi Agripina imasi naujų intrigų. Žinodama, kad Popėjai neabejingas ir Klaudijus, Agripina Popėjos rankomis sukiršina imperatorių ir armijos vadą. Negana to, ji įsako Palantei nužudyti Otoną ir Narcizą, o Narcizą įkalba nužudyti Otoną ir Palantę. Savo vyrą įtikina, kad Otonas siekia keršto ir pakiša mintį, kad įpėdiniu derėtų paskelbti Neroną.

Tuo tarpu Popėja, susitikusi su Otonu, sužino apie jo nekaltumą ir nutaria atkeršyti Agripinai. Pavargę nuo intrigų, apie Agripinos planus imperatoriui papasakoja ir Palantė su Narcizu. Trūkus kantrybei, Klaudijus užsipuola savo žmoną. Supratusi, kad jos planams iškilo pavojus, Agripina prisiekia, kad viską darė vardan Romos šlovės ir galybės. Norėdamas užbaigti visas intrigas, Klaudijus savo įpėdiniu pasirenka Otoną, o Neronui liepia vesti Popėją. Tačiau armijos vadas atsisako sosto dėl mylimosios. Klaudijui nieko nelieka, kaip atlaisvinti kelią į sostą Neronui. Agripina pagaliau triumfuoja.

Dirigentas: Harry Bicket

Atlikėjai: Brenda Rae, Joyce DiDonato, Kate Lindsey, Iestyn Davies, Duncan Rock, Matthew Rose.

Trukmė: 3 valandos 45 minutės (1 pertrauka)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.