N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Manon
Opera'19: Manon (2019)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2019-10-26
Trukmė: 4h 12 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Manon (Manon) – Žiulis Masnė (Jules Émile Frédéric Massenet)

XVIII-ojo amžiaus Prancūzijos aukštuomenės pokylyje pirmą kartą apsilanko jauna mergina Manon. Naujas veidas puikiai pažįstamų žmonių būryje patraukia visos vyrijos dėmesį. Ypač agresyviai asistuoti žaviai naujokei ima pusamžis šalies finansų ministras Gijo Morfontenas. Tuo tarpu Manon akys susitinka su žavaus, kilmingo jaunikaičio – ševaljė De Grije – žvilgsniu. Pastarąjį užburia merginos grožis, Manon taip pat jam neabejinga.

Įsimylėjęs De Grije rašo laišką tėvui, kuriame prašo leidimo vesti Manon, nors pats supranta, kad vilties nedaug – tėvas nesutiks dėl skirtingos Manon padėties visuomenėje. Daug nesitikėti Manon pataria ir De Bretinji – dar vienas jaunuolis, kuriam mergina krito į akį – ir kuris pasiūlo jai savo meilę ir turtus. Jauna mergina, apžavėta pirmame savo aukštuomenės pokylyje išvystos prabangos, dvejoja, tačiau neilgai – De Bretinji siūloma ateitis pernelyg žavinga, kad būtų galima jai atsispirti.

Nusivylęs meile, De Grije nusprendžia tapti Dievo tarnu, tačiau negali iš savo širdies išstumti Manon. Jai pasirodžius koplyčioje, kurioje De Grije turi būti įšventintas į kunigų luomą, jaunuolių meilė vėl suliepsnoja ir vaikinas dar kartą pakeičia savo sprendimą. Įtūžęs grafas De Grije atkerta sūnų nuo šeimos turto. Norinčiam patenkinti savo mylimosios polinkį į prabangą, De Grije lieka viena išeitis: kortų stalas. Dėl neįtikėtinos vaikino sėkmės supykęs Gijo Morfontenas apkaltina De Grije sukčiavimu, įduoda policijai bei pasiekia, kad Manon būtų ištremta iš šalies. Išgyvenimų ir kančių nukamuota mergina miršta ant mylimojo De Grije rankų.

Dirigentas: Maurizio Benini

Atlikėjai: Lisette Oropesa, Michael Fabiano, Carlo Bosi, Artur Ruciński, Brett Polegato, Kwangchul Youn.

Trukmė: 3 valandos 52 minutės (2 pertraukos)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.