N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'19: Turandot
Opera'19: Turandot (2019)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas OÜ
Kino teatruose nuo: 2019-10-12
Trukmė: 3h 22 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Turandot (Turandot) – Džiakomas Pučinis (Giacomo Puccini)

Prie imperatoriškųjų rūmų Pekine susirinkusiai miniai rūmų tarnautojas paskelbia, jog kandidatai, trokštantys vesti princesę Turandot, turės įminti tris mįsles. Pasiryžusių rizikuoti ir neatspėjusių bent vienos, laukia mirtis. Pirmasis, žengsiantis ant ešafoto, yra Persijos princas, kuriam mirties bausmė bus įvykdyta netrukus, kai patekės mėnulis. Egzekucijos laukiančioje minioje tarp daugybės stebėtojų yra ir visų pamirštas bei vienišas ištremtas totorių karalius Timūras ir jo vergė Liu. Juos pamato ir atpažįsta Timūro sūnus Kalafas. Jaudinantį tėvo ir sūnaus susitikimą pertraukia mirti vedamas Persijos princas. Minia suūžia, prašydama jo pasigailėti, tačiau žmonėms pasirodžiusi išdidžioji Turandot paskelbia, kad bausmė bus įvykdyta. Pakerėtas princesės grožio, Kalafas nusprendžia bandyti atspėti mįsles ir taip laimėti Turandot ranką ir širdį. Nors Timūras ir Liu jį atkalbinėja, vaikinas jau apsisprendęs.

Kalafo pasiryžimo nepakeičia nei princesės nuožmumas, nei jo seno tėvo maldavimai persigalvoti. Nors ir sunkiai, Kalafui pavyksta įspėti visas tris princesės mįsles. Dabar jau Turandot maldauja savo tėvo neatiduoti jos šiam nepažįstamajam. Matydamas sukrėstą princesę, Kalafas pasiūlo savo žaidimą: jei Turandot iki aušros atspės jo vardą, jis savo noru žengs ant ešafoto. Bet kokia kaina siekdama išsiaiškinti jaunuolio vardą, Turandot liepia kankinti Timūrą ir Liu. Vergė pareiškia, kad ji vienintelė žino atsakymą, tačiau jo net ir kankinama neišduos. Apstulbusios princesės paklausta, kokia jos tokio herojiško elgesio priežastis, Liu atsako – meilė – ir nusižudo. Sukrėsta Turandot pirmą kartą gyvenime pajunta jausmų galią ir auštant rytui miniai paskelbia išsiaiškinusi nepažįstamojo vardą: Meilė.

Dirigentas: Yannick Nézet-Séguin

Atlikėjai: Christine Goerke, Eleonora Buratto, Roberto Aronica, James Morris.

Trukmė: 3 valandos 2 minutės (2 pertraukos)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už nepatogumus.