N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
COSMOPOLITAN kino vakaras: Nes ji yra moteris
COSMOPOLITAN kino vakaras: On the Basis of Sex (2019)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-03-08
Trukmė: 1h 59 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Pavasariu ir tulpėmis kvepiančią kovo 8-ąją – COSMOPOLITAN kino vakaras su biografine drama „Nes ji yra moteris“ apie kovingąją Ruth Bader Ginsburg, kurios gyvenimą didesnės svajonės atvėrė kelią visoms moterims į kitokį gyvenimą. Žiūrėkite filmą su COSMO staigmenomis visuose kino centruose „Forum Cinemas“.

NES JI YRA MOTERIS – tikrais faktais paremtas pasakojimas apie Ruth Bader Ginsburg, vieną garsiausių JAV kovotojų už moterų teises, padariusių stulbinančią teisininkės karjerą: ji buvo viena pirmųjų moterų, tapusių JAV aukščiausiojo teismo teisėja.

Žavioji Holivudo aktorė Felicity Jones filme puikiai įsijautė į Ruth vaidmenį ir į 1950-ųjų epochą, kai Ruth tapo Harvardo universiteto teisės fakulteto pirmakurse – viena iš devynių merginų maždaug 500 vyrų kurse. Prieš 60 metų visiems buvo įprasta, kad šeimą finansiškai išlaiko vyras, o moteris yra namų šeimininkė, kurios rūpestis – buitis ir vaikai. Nuoširdžiai tikėdama, kad toks požiūris riboja visų pirma jos pačios dukters galimybes gyvenime, Ruth nuolat ir aršiai su tuo kovojo.

Tačiau netgi puikūs akademiniai pasiekimai nesulaužė įsišaknijusių stereotipų: diplomuotos Harvardo auklėtinės nenorėjo samdyti nė viena teisės firma Amerikoje. Atsiradus laisvo laiko, Ruth visą savo dėmesį vėl sutelkė į didįjį tikslą: diskriminacijos lyties pagrindu panaikinimą. Ir nors ši užduotis tuomet atrodė kaip utopija, užsispyrusi niujorkietė galų gale nugalėjo sistemą ir privertė visus suprasti, kad laisvė ir lygios galimybės yra visų žmonių, ne tik vyrų, privilegija.

Biografinį filmą „Nes ji yra moteris“ apie Ruth Bader Ginsburg kovas dėl moterų teisė pastatė niujorkietė režisierė Mimi Leder, išgarsėjusi tokiais aštriais filmais kaip „Gilus sukrėtimas“, „Sėkmė avansu“, „Taikdarys“. Aktorės Felicity Jones partneriais tapo Holivudo gražuoliai Armie Hammeris ir Justinas Theroux.

Tiesa, laisvė, užsispyrimas ir už gyvenimą didesnės svajonės – biografinėje juostoje „Nes ji yra moteris“. Filmas į Lietuvos kino teatrus atkeliauja kovo 8 d. su COSMOPOLITAN kino vakaru.

P.S. Panevėžio ir Šiaulių „Forum Cinemas“ filmas bus rodomas tik vieną kartą, tik per COSMO kino vakarą kovo 8 d.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Mimi Leder

Vaidina: Armie Hammer, Felicity Jones, Cailee Spaeny