N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
COSMOPOLITAN kino vakaras: FAVORITĖ
COSMOPOLITAN premiere: Favourite, The (2019)
Žanras: Komedija, drama, biografinis
Sukurta: Airija, Didžioji Britanija, JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Režisierius: Yorgos Lanthimos
Kino teatruose nuo: 2019-01-17
Trukmė: 1h 59 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Sausio COSMOPOLITAN kino vakare – istorinė komedija FAVORITĖ

Sausio 17 d. per COSMOPOLITAN kino vakarą – penkiems „Auksiniams gaubliams“ nuominuotos biografinės istorinės komedijos „Favoritė“ premjera bei staigmenos šauniausioms žiūrovėms. Pamatyk pirmoji!

NUSITEIK STAIGMENOMS

Eidama į COSMO kino vakarą pasiimk tik gerą nuotaiką ir nusiteik staigmenoms per aukščiau nurodytus filmo FAVORITĖ seansus. Pasistengsim mielomis dovanėlėmis pradžiuginti visas į šiuos seansus atėjusias merginas, o kiekviename seanse bent vienai žiūrovei ar žiūrovui įteikti po vertingą dovaną.

PIRMOJI PAMATYK ISTORINĘ KOMEDIJĄ

FAVORITĖ – magiškas talentingų Holivudo aktorių Emmos Stone, Rachel Weisz ir Olivios Colman tercetas moteriškų juokelių ir komiškų scenų kupiname graikų režisieriaus Yorgo Lanthimo istoriniame filme apie XVIII a. pradžios intrigas Jungtinės Karalystės valdovės rūmuose.

1702 m. į jungtinės Anglijos, Škotijos ir Airijos karalystės sostą atsisėdo paskutinė Tiudorų dinastijos narė – karalienė Ana (akt. Olivia Colman), ant kurios gležnų pečių užgriuvo galybė valstybinių rūpesčių. Nepakeldama naštos karalienė dažnai serga, todėl valstybės valdymą perduoda artimai savo draugei – Marlboro hercogienei ledi Sarai.

Į rūmus ji pasikviečia savo pusseserę Abigailę (akt. Emma Stone), kurios žavesys ją seniai buvo pavergęs. Sara priima Abigailę po savo sparnu, o Abigailė pastebi, kad gavusi galimybę priartėti prie karalienės ji turi galimybę grįžti į aristokratišką gyvenimą.

Valstybės valdymas ir karas su prancūzais suryja praktiškai visą ledi Saros laiką, todėl Abigailė tampa karalienės Anos kompanione. Jų auganti draugystė suteikia Abigailei šansą įvykdyti savo ambicijas ir ji neleis moterims, vyrams, politikai ar triušiams painiotis jai po kojomis siekiant tikslo!

Komedija „Favoritė“ buvo viena iš favoričių „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose – filmas buvo nominuotas penkiems „Auksiniams gaubliams“. Vienas iš jų atiteko Oliviai Colman už geriausią moterišką vaidmenį komedijoje. O filmo režisierius Yorgos Lanthimos dar kartą pateisino savo kaip intriguojančių filmų kūrėjo vardą – jis kino gurmanus yra nustebinęs tokiais filmais kaip „Omaras“ ir „Šventojo elnio nužudymas“.

Istorinė biografinė komedija FAVORITĖ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja sausio 18 d., tad sausio 17 d. per COSMOPOLITAN kino vakarą tu turi nepakartojamą progą šį filmą pamatyti pirmoji anksčiau nei kiti!

Amžiaus cenzas: N-16

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Yorgos Lanthimos („Omaras“, „Šventojo elnio nužudymas“, „Iltinis dantis“)

Vaidina: Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Olivia Colman, Joe Alwyn, Mark Gatiss, Timothy Innes, Jenny Rainsford, Wilson Radjou-Pujalte, James Smith, John Locke, Jack Veal